09 Şubat 2017 07:09

Antalya'da taşeron işçiler iş bırakarak kazandı

Antalya Büyükşehir Belediyesinde taşeron olarak çalışan 23 işçi, 4 gün iş bırakarak alacaklarını tahsil ettiler.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesinde taşeron olarak çalışan 23 işçi, maaşlarının tam ve zamanında yatırılmadığı gerekçesi ile 4 gün iş bırakarak alacaklarını tahsil ettiler.

Yaklaşık 10 ay önce Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hemzemin geçiş ve kavşak çalışmaları için açılan ihaleyi kazanan Konyaaltı Şirketi, alt taşeron olarak işleri ZR İnşaat'a verdi. Ancak ZR İnşaat, bir süredir Konyaaltı Şirketinden alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle 23 işçinin alacaklarının sadece bir kısmını verdi. 3 aydır maaşlarını tam alamadıklarını belirten işçiler iş bıraktılar. Üç gün iş bırakan işçiler üçüncü günün sonunda ZR Şirketi yetkililerinin şantiyeye geldiğini, kendilerine ödeme yapıldığını fakat iş bırakan 23 işçinin işine son verildiğini belirttiler.

TAŞERONLUK BİZİM BELAMIZ

Konu ile ilgili görüştüğümüz işçiler ‘’Biz bu işi her ne kadar taşeron firmaya yapıyorsak da sonuçta iş Antalya Büyükşehir Belediyesinin işi. 5 aydır bu şantiyede ZR şirketinin yevmiyeli işçileriyiz. Üç aydır doğru dürüst paramızı alamadık, ha bu gün ha yarın bizi oyalıyorlar. İş bitmek üzere, biz de paramızın tamamı ödenene kadar burada oturup iş yapmayacağımızı söyledik. İş bıraktığımızın 4'üncü günü basına haber verdik. Basının buraya geldiğini duyan şirket yetkilileri, burada bu şekilde eylem yapamazsınız gibi laflar konuştu fakat bizim kararlı olduğumuzu anlayınca kalan paralarımızı verdi ve bizleri işten çıkartarak yerimize yeni işçiler getirdiler. Tüm bu işler olurken asıl işveren Büyükşehir Belediyesi olmasına rağmen "konu bizimle ilgili değil, siz paranızı taşeron firmadan alacaksınız" dediler. Anlayacağınız işçinin asıl belası bu taşeron sistemidir." dediler. Başka bir işçi ise ‘’Burası belediyenin şantiyesi olmasına rağmen tek bir iş güvenliği önlemi yok. Bir işçinin başına kaza gelse hesabını kim verecek belli değil’.’ diyerek iş yerinde olmayan iş güvenliği önlemine işaret etti.

ÖNCEKİ HABER

El Bab'ta yine IŞİD saldırısı: Yaralı askerler var

SONRAKİ HABER

Demokrasi İçin Birlik (DİB): #HAYIR Biz Varız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa