09 Şubat 2017 06:01

Kızıltepe'deki 2 mahallede sokağa çıkma yasağı

Mardin Kızıltepe'de, Uzunkaya ile Uluköy Mahallesi'ndebugün saat 06.00'dan itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Paylaş

Kızıltepe ilçesine bağlı Uzunkaya ile Uluköy Mahallesi kırsal kesiminde düzenlenecek operasyon öncesi bugün saat 06.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Mardin Valiliği'nin konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"İlimiz Kızıltepe İlçesi Uzunkaya ve Uluköy Mahalleleri kırsal alanındaki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek ve BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen silahlar ile depo ve sığınaklarda bulunan diğer malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyonel faaliyet icra edilmektedir. Operasyon icra edilen bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili maddeleri gereğince; 09 Şubat 2017 Perşembe günü saat: 06.00 itibari ile Kızıltepe İlçesine bağlı olan, Uzunkaya ve Uluköy Mahalleleri ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir." (Mardin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Fazıl Say'dan tüm sanatçılara çağrı

SONRAKİ HABER

Digor'a kayyım atandı, eş başkana telefonla bildirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...