09 Şubat 2017 01:12

‘Çocukların ifade özgürlüğünü engelleyecek’

Eğitim Sen MYK Üyesi Elif Çuhadar, okullarda polis kamera sistemi ile izleme odalarının oluşturulmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Okullarda polis kamera sistemi ile izleme odalarının oluşturulmasına ilişkin  Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokole tepki gösteren Eğitim Sen MYK Üyesi Elif Çuhadar, uygulamanın çocukların özgürlüğünü engelleyeceğini bu yüzden pedagojik açıdan sıkıntılar yaratacağını söyledi. 

Okullarda güvenlik tedbirleri gerekçe gösterilerek imzalanan protokol kapsamında öğrenciler ve öğretmenler polislerce takip edilen kameraların altında eğitime devam edecekler. MEB, tüm okulların kamera sistemlerinin polislerce izlenebilmesi için gerekli kullanıcı adı ve şifreleri İçişleri Bakanlığına bildirecek. Uygulamayla ilkokul, ortaokul ve liseler risk gruplarına göre üç farklı grupta değerlendirilecek, risk gruplarına göre “güvenlik tedbirleri”ne ilişkin denetimler artırılacak. Protokol kapsamında, polis okullarda meydana gelebilecek olaylara müdahale amacıyla ekipler oluşturacak ve okul irtibat görevlileri ile ihtiyaç duyulacak kişilere eğitim verilecek.

‘OKUL GÜVENLİĞİNDEN İDARECİLER VE  ÖĞRETMENLER SORUMLUDUR’

Uygulamaya ilişkin gazetemize konuşan Eğitim Sen MYK Üyesi Elif Çuhadar, uygulamanın öğrencilerin kendilerini özgürce ifade etmelerini engelleyeceği uyarısında bulundu. Öğretmen öğrenci ilişkisinin zapturapt altına alınmak istediğini kaydeden Çuhadar, insanların kameralar altında yaşamasının pedagojik olmadığı gibi, insani de olmadığını söyledi. Okuldaki güvenliğin idarecilerin ve öğretmenlerin sorumluluğu altında olduğunu belirten Çuhadar, öğretmenlerin çözmesi gereken sorunların polislere havale edilmesinin kötü sonuçlar yaratacağını vurguladı. Kameraların öğrenci öğretmen ilişkisini zedeleyeceği uyarısında bulunan Çuhadar, uygulamanın kabul edilebilir olmadığını ve derhal vazgeçilmesini istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kölelik yasaları

SONRAKİ HABER

İZENERJİ işçisi hayır cephesinin örülmesine öncülük edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa