09 Şubat 2017 00:26

Trump, kızının moda markasını almayan firmayı hedef aldı

ABD Başkanı Donald Trump, kızına ait bir moda markasını almayı bırakan firmayı sosyal medya üzerinden hedef aldı.

Paylaş

BBC Türkçe'nin haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın, kızına ait moda markasını satmayı bırakan firmayı, sosyal medya üzerinden hedef alması ülkede tartışma konusu oldu.

Demokratlar, Trump'ın firmayı suçlayan tweet'lerini kınarken, Beyaz Saray, Nordstrom isimli firmanın kararının politik olduğunu öne sürdü.

Nordstrom, son ay içinde, Ivanka Trump'ın kendi ismiyle kurduğu moda markasını satış noktalarından çıkaran 5. firma oldu.

Firma, bu duruma gerekçe olarak ise "yeterince satış olmamasını" gösterdi.

Donald Trump ise attığı tweet ile, "Nordstorm, kızım Ivanka'ya haksızlık yaptı. O çok iyi bir insan ve beni sürekli daha iyi biri olmaya teşvik ediyor. Rezalet" açıklamasını yaptı.


Konu, Beyaz Saray ve Demokrat partili siyasiler arasında da tartışma yaratmış durumda.

Pensilvanya Senatörü Bob Casey, sözcüsü aracılığıyla, "Başkanın, özel bir şirketi, ailesini zengin etmiyor diye hedef alması etik değil" açıklamasını yaptı.

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer ise Nordstrom'un kararının politik olduğunu ifade ederek, ABD Başkanı Trump'ın attığı tweet ile "yalnızca kızını hedef alan saldırıya" yanıt verdiğini söyledi.

Nordstorm'un Ivanka Trump markası ürünlerini satmama kararı, tüm Trump ürünlerini hedef alan bir boykot çağrısının sosyal medyada yayılmaya başlaması sırasında gelmişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Rus muhalefet lideri 'yolsuzluk' davasında suçlu bulundu

SONRAKİ HABER

Efes’ten Naumoski’ye saygı duruşu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...