08 Şubat 2017 16:27

Tek adam eleştirisini ‘karalama’ diyerek savundu

Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık referandumuna 'tek adam' eleştirisi getirenlerin 'karalama kampanyası' yaptığını öne sürdü.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, rejim değişikliği eleştirisi yaparak, anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyecekler için “Bunlar, Türkiye monarşiyle yöneltilseydi kralcı, kraliçeci olurlardı” diyerek yüklendi. Yıldırım anayasayı ‘tek adam rejimini getiriyor’ diyerek eleştirenlerin de ‘karalama kampanyası’ yaptığını  öne sürdü.  

Başbakan Yıldırım, ATO Congresium’da, ilçe başkanları toplantısına katıldı. Yıldırım, anayasa değişikliği konusunda CHP’nin tutumunu eleştirerek, “Hayatlarında hiç hayırlı bir iş yapmamış olanların, benzerliği sebebiyle bu mübarek kavrama nasıl sarıldıklarını gördükçe insanın gülesi mi, ağlayası mı geliyor bir türlü karar veremiyor” dedi. 

“Bunlar, Türkiye monarşiyle yöneltiyseydi kralcı, kraliçeci olurlardı” diyen Başbakan Yıldırım, yeni sistemi eleştiren muhalefet partileri ve yurttaşların parlamenter sistemi savunmalarının gerekçesini “Bunların derdi, mevcut sistemi savunmak değil, onlar sadece biz yeni bir sistem önerdiğimiz için, uygulama aşamasına, milletimizin önüne getirdiğimiz için bu mevcut sisteme can simidi gibi sarıldılar” diye açıkladı.

Başbakan, cumhuriyetin baki olduğunu ancak yönetim sisteminin miadını doldurduğunu belirtirken, Türkiye’nin rejim sorunu olmadığını, muhalefetin de ‘karalama kampanyası’ yaptığını öne sürdü: Yıldırım şöyle dedi: “Muhalefet yeni sistemle getirilen bu değişiklikle hiç alakası olmayan konuları, tam bir karalama, yalan kampanyası yaklaşımıyla gece gündüz anlatıyor. Yalan rüzgarı. Yüz kızarmıyorsa, dilin zaten kemiği yok üfürüyor da üfürüyor. Tek adamlıktan gelip, ülkenin bölünmesine kadar işi vardırıyorlar.”

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğunu ilan eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bir kez daha teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

MHP'li muhaliflerden Bahçeli'ye tepki: Tek adama karşıyız

SONRAKİ HABER

Yaşamak ağrısı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...