08 Şubat 2017 16:27

MHP'li muhaliflerden Bahçeli'ye tepki: Tek adama karşıyız

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Perinçek mi Erdoğan mı, istisnasız Erdoğan' sözlerine, MHP'li muhaliflerden tepki geldi.

Paylaş

MHP’de Devlet Bahçeli’nin hayır yönünde oy kullanacaklara hitaben söylediği “Perinçek mi Erdoğan mı, istisnasız Sayın Erdoğan” sözlerine tepki geldi. MHP’li Halaçoğlu MHP’li ‘hayır’cılar bu anayasaya ülkenin tek adama teslimine karşı çıktığı için hayır diyor. Herkes bunu böyle bilsin” şeklinde cevap verdi. 

Devlet Bahçeli, Erdoğan’ın yanında olacaklarını belirterek; “Eğer Doğu Perinçek ve ‘hayırcı’ yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle ve istisnasız Sayın Erdoğan’ı tercih edeceğimizi herkes bilmeli” ifadesi MHP’den ihraç edilen ve ‘hayır’ yönünde oy kullanacakların tepkisini çekti. 

Prof. Dr. Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Türk milliyetçiliği Erdoğan ile Perinçek arasında sıkışmaz. Sıkışan Bahçeli’dir. Tercihimiz başkanlık/özerkliğe karşı TBMM/ üniter-millet devlettir” değerlendirmesi yaptı. 

MHP’de başkanlık sistemine ‘hayır’ diyen vekiller arasında yer alan Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu da ben de bir Türk milliyetçisi olarak ikisini de tercih etmediğimi ilan ediyorum. Sebebi de bu anayasaya değişikliğine millet için, cumhuriyet için, Türklüğün bekası için hayır diyorum” dedi. Halaçoğlu “Milliyetçileri, bu anayasaya birileri evet veya hayır dediği için değil, bu anayasa ile ülkenin tek adama teslimine karşı çıktığı için hayır diyor. Herkes bunu böyle bilsin” şeklinde cevap verdi. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Haliç-Kemerburgaz Dekovil hattı havadan görüntülendi

SONRAKİ HABER

Tek adam eleştirisini ‘karalama’ diyerek savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...