08 Şubat 2017 16:18

Yasemin Çakal’ın savunması için ek süre verildi

Kocası Özkan Kaymaklı’nın şiddetine maruz kalan, çocuğunu ve kendisini korumak için kocasını öldüren Yasemin Çakal’ın davasına devam edildi.

Paylaş

Kocası Özkan Kaymaklı’nın şiddetine maruz kalan, çocuğunu ve kendisini korumak için kocasını öldüren Yasemin Çakal’ın davası Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Avukatları Çakal’ın intihar girişiminde bulunduğunu söyleyerek savunmasını hazırlaması için ek süre talep etti. Dava 5 Nisan’a ertelendi.

Evlendiği ilk günden bu yana kocasının şiddetine maruz kalan, 2014 temmuz ayında ölmemek için öldürmek zorunda kalan Çakal’ın 12. duruşması dün Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Avukatlar verdikleri beyanda Yasemin‘in savunmasını hazırlarken yaşadığı olayları tekrar hatırlaması nedeniyle travma yaşadığı, tedavi altına alındığı, 31 Ocak’ta hastaneden çıktığı, ağır psikolojik ilaçlar kullandığı bu nedenle de savunmasını hazırlayamadığını dile getirdi.

SAVUNMASINI YAZARKEN İNTİHAR GİRİŞİMİ

Avukat Duygu Eroğlu yazılı savunma için bir önceki duruşmada süre istediklerini ama Çakal’ın duruşmadan 5 gün sonra savunmasını hazırlarken yaşadıklarını hatırlamasıyla travma yaşayarak intihar girişiminde bulunduğunu ifade etti. Eroğlu, “Yasemin Ölmek üzereyken Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı ve uzun süre tedavi gördü. Kaldırıldığı hastanede yapılan fiziki muayanede Yasemin’in vücudunda eskiye ait sigara izleri ve kesikler tespit edildi. Bunları Adli Tıp Kurumunun hazırladığı raporlarda yok. Biz bu yüzden ATK’nin hazırladığı raporu kabul etmiyoruz. Tekrar rapor alınmasını talep ediyoruz” dedi.

‘YASEMİN AĞIR ŞEYLER YAŞIYOR’

Avukat Perihan Meşeli ise şöyle konuştu: “Yasemin evli olduğu süre boyunca yüzlerce kez şiddete maruz bırakıldı. Savunmasını hazırlarken de yine o olayları hatırlayarak ağır şeyler yaşıyor. Zaten Yasemin, rahatsızlığından ötürü çok ağır ilaçlar kullanıyor ve savunmasını yazmasına bu ilaçlar engel oluyor. Çünkü bu ilaçlar insanda uyku hali yaratıyor. Bu yüzden mütalaadan önce yeniden süre verilirse Yasemin savunmasını hazırlayabilir” diye belirtti.

DURUŞMA 5 NİSAN’A ERTELENDİ

Avukat Diren Cevahir Şen de Çakal’ın küçük bir çocuğunun olduğunu, kaçma şüphesi olmadığını, 3 yıldır tutuklu olduğunu, meşru müdafaa hakkını kullandığını bu nedenle serbest bırakılmasını istediklerini dile getirdi . Verilen aranın ardından mahkeme heyeti Çakal’ın tutukluluğunun devamına , fiziki muayene raporunun kabul edilmesine karar verdi. Duruşma 5 Nisan 2017 tarihine ertelendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suruç bombacısı saldırıdan önce Figen Yüksekdağ'ı araştırmış

SONRAKİ HABER

Haliç-Kemerburgaz Dekovil hattı havadan görüntülendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...