08 Şubat 2017 15:51

Sanayi üretimi beklentinin altında kaldı 

Sanayi üretimi, 2016 aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0.2 azalırken yıllık yüzde 1.3 arttı.

Paylaş

Sanayi üretimi, 2016 aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0.2 azalırken yıllık yüzde 1.3 arttı. Piyasa analistleri ve ekonomistlerin ortalama beklentileri aylık yüzde 0.6 - 0.7, yıllık da yüzde 2.3 - 2.5 artış yönündeydi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılı sanayi üretimi verilerine göre, aralık ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü üretimi bir önceki aya göre yüzde 3.4 azalırken, imalat sanayi sektörü üretimi aynı kaldı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü üretimi ise yüzde 0.2 azaldı.

YILLIK ARTIŞ YÜZDE 1.3

Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı aralık ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7.5 azalırken, imalat sanayi sektörü üretimi yüzde 1.3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü üretimi yüzde 4.8 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi grupları incelendiğinde, 2016 yılı aralık ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış yüzde 1.8 ile ara malı üretiminde gerçekleşti.

2016 yılı dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi yüzde 3.9 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2.1 arttı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kredi kartları nüfusu 2’ye katladı

SONRAKİ HABER

Perakende satış hacmi azaldı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...