08 Şubat 2017 15:04

İzmir’de KHK eylemi: Yeni saldırıları ancak hayır durdurur

İzmir Emek ve Demokrasi güçleri KHK'lere karşı eylem yaptı. Eylemde 'Yeni saldırıları hayır durdurur' denildi.

Paylaş

Kamudaki son ihraçlarla ilgili basın açıklaması yapan emek ve demokrasi güçleri, saldırıları durdurmak için referandum sürecinde ‘hayır’ı örgütleyeceklerini açıkladı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, dün akşam yayınlanan ve aralarında KESK üyelerinin de olduğu kamu emekçilerinin ihraç eden olağanüstü hal kanun hükmünde kararnamesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen sendika, oda, siyasi parti ve kitle örgütlerinin üyeleri “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek” pankartını açarak, KHK’lerin iptal edilmesini ve kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesini istedi. İhraç edilen kamu emekçileri, eylemde alkışlarla karşılandı.

Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, AKP’nin kurmaya çalıştığı rejimin önünde engel gördüklerine saldırdığını vurgulayarak “Kamu emekçilerini açlıkla terbiye etmeye çalışanlar bunun hesabını er ya da geç tarih önünde emekçilere ve yoksul halka vereceklelerdir. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar diz çöktüremeyecek, yaşanılanların hesabını sormamızı engelleyemeyeceklerdir. Tarihte hep son sözü saldıranlar değil direnenler söylemiştir. Bu saldırılar sırça saraylarda yaşayanların, saraylarının saltanatlarının çatırdadığının göstergesidir” dedi.

İzmir’de 30 KESK üyesinin ihraç edildiği bilgisini veren Akkan şunları söyledi “Bu ihraçlar savaşa hayır diyenlere, bodrumlarda insanlar öldürülmesin, sokaklarda, buzdolaplarında sivil cesetleri olmasın diyenlere, iş güvencesinin kaldırılmasına hayır diyenlere, şeriata, saray diktatörlüğüne, faşizme hayır diyenlere, KHK’lerle hırsızlık, yağmacılık yapanları suçüstü ortaya çıkaranlara, kısacası referanduma hayır diyenlere kin kusmaktır, intikam almaktır. Ama bilmeliler ki barbarlar işçilerin, emekçilerin, yoksul halkın acılarıyla mutlaka boğulacaktır”.

Kamu emekçilerinin saldırılara karşı yanıt vereceğini de dile getiren Akkan “Romanya’da yaşanan halk direnişi bir film değil, işçilerin, emekçilerin mücadele ateşi olacaktır. Emek ve demokrasi güçlerini referandumda hayırı daha güçlü haykırmaya davet ediyoruz. Hayır çıkıncaya kadar durmak yok. Seferberlik ilan ediyoruz. Hayır, işçiler, emekçiler, yoksul Anadolu halkları için yeni bir günün başlangıcı olacaktır. Her yeni gün yeni bir başlangıç olacaktır. Memleketin, işçilerin ve emekçilerin geleceği için her saldırıya rağmen hayır diyoruz. Direneceğiz, mücadele edeceğiz ve son sözü bir gün mutlaka biz söyleyeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

El Bab’da 4 asker daha hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Arjantinli kadınlardan üstsüz protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...