Mustafa Turgut’u binler uğurladı

Geçirdiği kalp krizi sonucu önceki gün hayatını kaybeden Eğitim Sen Üyesi Mustafa Turgut son yolculuğuna uğurlandı. (Fotoğraf: Eylem Nazlıer)

08 Şubat 2017 14:36
Paylaş

Geçirdiği kalp krizi sonucu önceki gün hayatını kaybeden Edebiyat Öğretmeni ve Eğitim Sen Üyesi Mustafa Turgut son yolculuğuna binlerce kişi tarafından uğurlandı. 

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesinde (CAL) yıllarca edebiyat öğretmenliği yapan ve proje okul yönetmeliği kapsamında imam hatip okuluna sürgün edilen Mustafa Turgut için ilk tören 19 yıl öğretmenlik yaptığı Cağaloğlu Anadolu Lisesinde düzenlendi. Cağaloğlu Anadolu Lisesi önündeki törene  Turgut’un öğrencileri, öğrenci velileri, eski öğrencileri, meslektaşları, çeşitli sendikalardan yöneticiler, siyasi parti temsilcileri ve yoldaşları katıldı. 

‘ONURUMUZSUN BİZİM’

Burada toplanan yüzlerce kişi “Mustafa Turgut ölümsüzdür”, “Mustafa öğretmen onurumuzdur” sloganı attı. CAL önünde yapılan uğurlamada konuşan Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Genel Başkanı  ve Öğretmen Arkadaşı Feray Aytekin Aydoğan,  “Proje okullarının ve CAL  velileri, öğrencileri ‘MUTU’sunu kaybetti. Bizler çok üzgünüz. Proje okulu sürecinde velilerle öğrencilerle olan iletişimine birebir tanık oldum. CAL’dan uğurlandıkları gün bu sevgiyi gördüm. Bir öğretmen için ne kadar büyük bir mutluluk.  Mustafa abi öğretmen arkadaşlarının yanı başında mücadele etmeye devam edecek. Çocuklarının, gözlerinde, yüreklerinde,  kalplerinde olmaya devam edecek. Mustafa Öğretmen bir devrimci gibi yaşadı. Çocuklarına, öğrencilerine her zaman güvenmeye devam etti. Onurumuzsun, grurumuzsun bizim” diye konuştu.

CAL’daki törenin ardından Aksaray’da bulunan Murat Paşa Camiine getirilen Turgut’un cenazesi daha sonra üyesi olduğu Eğitim Sen İstanbul 8 No’lu Şube önüne getirildi. 

'MÜCADELESİNİ DEVRALACAĞIZ’

Burada konuşan ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Mustafa Turgut’un adil bir dünya için yıllarca mücadele ettiğini belirtti. Taş, “Mustafa’yı toprağa gömmüyoruz.  Onu kalbimizde yaşatacağız. Onu mücadelemizde yaşatacağız.  Siz Mustafa’yı çok iyi anlamışsınız. Bu sevgi çok anlamlı bir sevgi. Mustafa mücadelenin hamalıydı. Devrim hamalıydı, özgürlüğün hamalıydı.  Mustafa devrimciydi. Bir devrimci unutulmaktan korkar. Mustafa Turgut’u hep mücadelemizde yaşatacağız” dedi. İktidar’ın Eğitim Sen’lilerden korktuğunu dile getiren Taş, “Korkunun ecele faydası yok. Şimdi anayasa değişikliği için referandum olacak.  Mustafa aramızdan ayrılmasaydı, ülkenin tek adam diktatörlüğüne teslim olmaması için mücadele ederdi. Mustafa’nın mücadelesini biz devralacağız. Hayırı dalga dalga büyüteceğiz” dedi. 

‘BİAT ETMEDEN MÜCADELE EDECEĞİZ’

Mücadele arkadaşlarını kaybettiklerini dile getiren KESK Başkanı Lami Özgen ise, “Zulüm ve zorbalık devam ediyor. Sürgünler, açığa almalar, ihraç etmeler, gözaltına almalar devam ediyor. Biz yan yana durarak biat etmeden mücadele edeceğiz. Senin mücadeleni asla unutmayacağız. Mücadeleni yaşatacağız” diye konuştu. DİSK Sekreteri Arzu Cerkezoğlu, “Mustafa Turgut, devrimci bir öğretmen olmanın ne demek oldugunu bize gösterdi” diye konuştu. 

‘MÜCADELENİN EN ÖNÜNDE YER ALIYORDU’

CAL’da 2012’de mezun olan Can Memiş, Turgut ile sık sık görüştüklerini söyledi. Memiş, “Proje okullar sürecinde görüşüyorduk. Proje okulları mücadele sürecinde Mustafa hoca çok aktifti. Bir sürü mezunu bir araya getirmişti. Hocanın ötesinde arkadaştı, dosttu. Eski mezunlardan görüştüğü bir sürü mezun vardı. Bilime, demokrasiye inanan bir hocamızdı. Proje okulu süreci onu etkiledi. Orada bir kültür var ondan uzaklaştırılıyorlar. Umutunu yitirmemiş, mücadelesinden taviz vermemişti. Mücadelenin en önünde yer alıyordu” dedi.

Turgut’un cenazesi buradaki törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Zonguldak Ereğli’ye uğurlandı. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

‘IŞİD’e lojistik destek sağlandı’

SONRAKİ HABER

El Bab’da 4 asker daha hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...