12 Haziran 2012 09:23

EHRC Büyük Britanya’yı uyardı

İngiltere Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu (EHRC), BK Metropolitan polis memurlarının etnik azınlıklara karşı uyguladığı ayrımcılığa dikkat çekerek, bunun ırkçı orantısızlık yarattığını bildirdi.EHRC’nin araştırmalarına göre 1994 Kamu Düzeni Yasası’nın 60. maddesine göre metropolitan polisi, şiddet kullanma şü

EHRC Büyük Britanya’yı uyardı
Paylaş

İngiltere Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu (EHRC), BK Metropolitan polis memurlarının etnik azınlıklara karşı uyguladığı ayrımcılığa dikkat çekerek, bunun ırkçı orantısızlık yarattığını bildirdi.

EHRC’nin araştırmalarına göre 1994 Kamu Düzeni Yasası’nın 60. maddesine göre metropolitan polisi, şiddet kullanma şüphesi bulunan ya da kamu düzenini bozacağı düşünülen “şüpheli” kimseleri herhangibir yerde herhangi bir zamanda durdurarak arama yapma hakkına sahip. Bu yasanın etnik azınlıklara karşı keyfi kullanıldığına dikkat çeken EHRC, 2008-2011 yılları arasında bu yasanın etnik azınlıklara karşı kullanımında yüzde 51’ten yüzde 64’e artış olduğunu bildirdi.

Kamu sektöründe uygulanması gereken eşitlik ilkesinin ihlal edildiğini vurgulayan EHRC delegesi Simon Wooley, siyahi gençlerin orantısız bir şekilde hedef gösterilmeye devam ettiğini ve bu durumun toplumda ırkçı bir uygulama olarak görüldüğünü belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Seçmeli Kürtçe dersi Başbakan alabilir

SONRAKİ HABER

Madenci direnişi ikinci haftasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...