08 Şubat 2017 13:05

İstismar sonucu ölen bebeğin raporları Ankara’ya gönderildi

Van’da istismar sonucu yaşamını yitiren bebeğin otopsi raporları Ankara’ya gönderildi.

Paylaş

Van’da istismar ve başına aldığı darbe sonucu yaşamını yitiren 38 günlük bebeğin otopsi raporları Ankara’ya gönderildi.

Avukat Bayram Baykal, yürütülecek etkin bir soruşturma ve kamuoyu baskısının önemine dikkat çekti. Soruşturmaya müdahil olan Van Barosundan Avukat Bayram Baykal,  dosyaya ilk gün getirilen “gizlilik” kararından dolayı birçok delilin daha net olmadığını söyledi.

Dosyanın çok karmaşık olduğunu söyleyen Baykal, “Savcılıkla sürekli irtibat halindeyiz, her gelişmenin takipçisiyiz. Daha önce birçok istismar davasına müdahil olduk ama bu dosya birçok açıdan bizim için de, aslında Türkiye toplumu için de emsal oluşturuyor” dedi. Dosyadaki maddi delillerin önemine dikkat çeken Baykal, “Burada yapılacak hızlı bir yargılamadan çok, etkin bir soruşturma hayati bir öneme sahiptir. Zaten bu dosya için görevlendirilmiş bir savcı ayrıca bulunuyor. İlk çıkan raporda bazı bulgular var evet ama bu tutuklanan kişiler gerçek suçlu mu değil mi? Bu soruların bütün cevapları çıkacak ayrıntılı otopsi raporuna ve soruşturmaya bağlıdır. Rapor şu an Ankara’ya gönderilmiş ve bu raporda çıkacak detaylara göre iddianame hazırlanacak. Rapor geldikten sonra biz de inceleyeceğiz eksik gördüğümüz bir nokta olursa hemen müdahale edip talepte bulunacağız” ifadesinde bulundu.

Bebeğin ölümüne ilişkin soruşturmada anne P.T, istismar zanlısı F.A. ile anne ve F.A’nın arkadaşı Y.G. soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

‘Tüm sorumlular yargılansın diye buradayız’

SONRAKİ HABER

Ankara üniversitesi akademisyenleri: Barış demeye devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...