08 Şubat 2017 12:55

‘Tüm sorumlular yargılansın diye buradayız’

10 Ekim’de hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar, katliamda sorumluluğu bulunan herkesin yargı önüne çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Paylaş

Derya KAYA
Ankara

10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar, yeni katliamlar olmaması için, 10 Ekim’in yaşanmasında sorumluluğu bulunan herkesin yargı önüne çıkarılması gerektiğini vurguladı. 10 Ekim davasının 2. duruşmasını salondan bir an olsun ayrılmadan takip eden aileler ve yaralılar, sanıkların ifadeleri alınırken yan yana ve güçlü durmaya çalışıyor. Aileler ve yaralılarla duruşmaya ilişkin izlenimlerini ve bu davadan beklentilerini konuştuk.

‘ADALET İÇİN BURADAYIZ’

Katliamda hayatını kaybeden Ümit Seylan’ın ağabeyi Ömer Seylan, 16 aydır adalet aradıklarını söyledi. Ancak “Maalesef içimize su serpecek, yüreğimizi rahatlatacak bir durum yok” diyerek yargı sürecine ilişkin umutsuzluk yaşadığını belirten Seylan, “Bir adalet çıkar mı, yüreğimize su serpecek bir şey çıkar mı bilmiyorum. Ama biz burada adalet için bekleyeceğiz” dedi.

7 haziran seçimleri sonrası hükümet yetkililerinin, AKP’nin tek başına  iktidara gelmemesi halinde kaosun devam edeceği söylemleriyle korkuttuğunu anlatan Seylan, seçimler sonrası da bombaların patlamaya devam ettiğini söyledi. Şimdi de referandum için benzer açıklamaların yapıldığına değinen Seylan, “O Zaman bunu istediğiniz zaman durdurabiliyorsunuz.  Bu sizin elinizdeyse şimdi niye durdurmuyorsunuz. Böyle bir imkan varsa neden şimdi değil de referandumdan sonra” diye sordu. Referandumdan “evet” çıksa da ölümlerin duracağına inanmadığını vurgulayan Seylan, şöyle devam etti: “Sonuna kadar davanın peşini bırakmayacağız. Onlar bu ülkeye barışı getirmek için can verdiler. Barışı bize miras bıraktılar. Biz de bunun gereği bu işin peşini bırakmayacağız. Bu ülkeye barışı getireceğiz”

Elif Dikbaş da, 10 Ekim’den yaralı kurtulan bir üniversite öğrencisi. Katliamın yaşanmasında payı olan herkesin yargılanmasını isteyen Emek Gençliği Üyesi Dikbaş, katliamın sorumlularının hakim karşısına çıkarılan sanıklarla sınırlı olmadığına dikkat çekerek şöyle devam etti: “Valiliğin izni olan bir mitingde bomba patlıyor. Buna izin verenler kimler? Onlarca istihbarat yazısı ulaşıyor ellerine buna rağmen güvenlik önlemi alınmıyor”

10 Ekim sonrası yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle eğitimine bir yıl ara veren Dikbaş, bu yıl okula yeniden başladığını ancak öğretmenleri ve bazı arkadaşları tarafından ‘terörist’ muamelesi gördüğünü söyledi. Bu tutumun zoruna gittiğini belirten Dikbaş, “Bu yargılama sürecinde bütün insanların yanımızda olmasını isterim. Bu dava sadece orada yaralanan ya da hayatını kaybedenlerin davası değil. 10 Ekim’den sonra bir sürü bomba patladı. Bunun önüne geçmek istiyorlarsa bu davaya sahip çıkmalılar” şeklinde ifade etti. Malatya CHP Gençlik kollarından hayatını kaybeden Mehmet Ali Kılıç’ın babası Kemal Kılıç da, katliama ortak olan herkesin mahkemede hesap vermesini beklediklerini söyledi.  “Bunun için buradayız ve bu mücadelemiz her zaman devam edecek. Çocuklarımızı unutmayacağız, unutturmayacağız” diyen Kılıç, adalet tecelli edene kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

 

ÖNCEKİ HABER

Bor madenleri çok uluslu şirketlerin eline geçecek

SONRAKİ HABER

İstismar sonucu ölen bebeğin raporları Ankara’ya gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...