08 Şubat 2017 10:27

EMEP Dersim İl Örgütü: Savaşa ve doğa katliamına karşı hayır

Emek Partisi (EMEP) Dersim İl Örgütü, savaşa ve doğa katliamına karşı başkanlık referandumunda 'Hayır' oyu kullanma çağrısında bulundu. 

Paylaş

EMEP Dersim İl Örgütü yaklaşan başkanlık referandumu için il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. EMEP Dersim İl Yöneticisi ve aynı zamanda kayyım atandıktan sonra Dersim Belediyesindeki Eş Başkan yardımcılığı görevine son verilen Hüseyin Tunç tarafından yapılan açıklamada, olağanüstü koşulların hukuksuzluğu altında bir hukuk ve sistem oluşturulamayacağı ortadayken egemenliğini mutlaklaştırmak isteyen bir iktidar dayatması ile karşı karşıya olduklarını söyledi. 

“Bu anayasa değişikliği toplumun farklı kesimlerinin ihtiyacının sonucu olarak, talepleri karşılamak üzere gündeme getirilen bir düzenleme değildir” diyen Tunç, değişikliğin iktidarın ihtiyaçlarının bir dayatması olduğunu söyledi. Refarandumda “Hayır” demek için kapı kapı gezeceklerini anlatan Tunç, Dersim halkının neden ‘hayır’ demesi gerektiğini ise şu maddelerle sıraladı;

*Ülkenin yıkıma, halkın uçuruma daha fazla sürüklenmesini önlemek için,‘hayır’ demeliyiz.
*Çocuklarımızın savaşlarda kırılmasını engellemek için, ‘hayır’ demeliyiz.
*Türkiye’nin Libya, Irak ve Suriye’de yaşanan türden katliamlara sahne olmasını önlemek için, ‘hayır’ demeliyiz.
*Ülkenin bir tek kişi tarafından olağanüstü hal, sıkıyönetim ve savaş hali yasalarıyla yönetilmesinin önüne geçmek için, ‘hayır’ demeliyiz.  
*Nasıl düşüneceğimize, neye inanıp-inanmayacağımıza, yaşam tarzımızın nasıl olacağına olağanüstü yetkilerle donatılmış bir adamın karar vermemesi için, ‘hayır’ demeliyiz.
*Grev ve direniş, söz, basın -yayın ve örgütlenme hakkının bir kişi tarafından tasallut altına alınmasına dur demek için ‘hayır’ demeliyiz.
*İrademizi, seçme-seçilme hakkımızı bir tek kişinin eline teslim etmemek için, ‘hayır’ demeliyiz.
*Parlamentonun, mahkemelerin, üniversitelerin bir tek kişinin keyfi yönetimine bağlanmasını önlemek için, ‘hayır’ demeliyiz.
*Munzur’da barajlara doğa katliamına dur demek için hayır demeliyiz
* Daha iyi koşullarda yaşama istemini dile getiren, çalışma ve iş koşullarının iyileştirilmesini isteyen, tam hak eşitliği, barış ve demokrasi isteyen, kadınların horlanıp-aşağılanması ve cinsiyetçi ayrıma tabi tutulmasına karşı çıkanların bir kişi tarafından karar verilmesine hapisanelere kapatılmasına set çekmek için, ‘hayır’ demeliyiz.
*Ülkenin ve tüm ezilenlerin, baskıyla, polis zorbalığı ve zindan tehdidiyle susturulmaya çalışılan herkesin yararına olan ‘hayır’ oylarını artırmak, hep birlikte  ‘hayır’ demektir!
*Başta il Başkanımız Mustafa Taşkale olmak üzere, Dersim halkının temsiliyetinin neredeyse üçte ikisini oluşturan belediye eş başkanları, siyasi partilerin il başkanları, meclis üyeleri halen hukuksuz bir biçimde tutuklu, arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz ve hukuksuzluğa,adaletsizliğe karşı bütün Dersim halkını Rreferandumda Hayır demeye çağırıyoruz. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim davası müştekilerin ifadeleriyle devam ediyor

SONRAKİ HABER

Merkel'den kitlesel sınır dışı planı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...