08 Şubat 2017 10:16

Erdoğan'dan muhtarlara: 'Evet' için yoğun çalışacak mıyız?

Muhtarlara konuşan Erdoğan, 'Cumhuriyetten geri adım atmaya çalışanlar karşısında şahsımı bulur' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da 36. kez topladığı muhtarlara ‘evet’ talimatı verdi. “Ne diyorlar parlamento yok. El insaf. Her şey tek adamda bütünleşecek, el insaf. Hepsi yalan ya... Hepsi yalan” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Anayasa değişikliğini karalamak isteyenler şimdiden her tarafta dolaşmaya başladılar. Yoğun çalışacak mıyız?” diye sordu.

"Muhtar buluşmalarımız tüm dünyadan takip ediliyor" diyen Erdoğan konuşmasında ‘Cumhuriyet rejimi yerine tek adam rejimi geliyor’ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yu kastederek “Cumhuriyetten geri adım atmaya çalışanlar her şeyden önce karşılarında milletimizi ve şahsımı bulur” şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliğinin ‘reform’ getireceğini savunan Erdoğan “Türkiye yetki ve sorumluluğun cumhurbaşkanında toplandığı yeni bir yönetim sistemine inşallah geçiyor. Meclis anayasa değişikliğini kabul ederek üzerine düşeni yapmıştır. Cumhurbaşkanı olarak ben de incelememi tamamladıktan sonra mesele milletimizin önüne gelecektir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan muhtarlara da evet çalışması yapılması için talimat verdi: "Ne diyorlar parlamento yok. El insaf. Her şey tek adamda bütünleşecek, el insaf. Hepsi yalan ya... Hepsi yalan. Niye, bunlar yalanla yattılar, yalanla kalktılar. Bunların cibiliyetinde bu var. Anayasa değişikliğini karalamak isteyenler şimdiden her tarafta dolaşmaya başladılar. Yoğun çalışacak mıyız? Bize düşen bir an önce doğru olanı harekete geçirmektir. Tüm Türkiye’deki muhtar kardeşlerime sesleniyorum. Buna hazırsınız inşallah, 450 muhtar kardeşim var."

Erdoğan, şöyle devam etti: “Asıl meselenin 2023 hedeflerine ulaşma, 2053 ve 2071 vizyonumuzu hayata geçirmek olduğunu anlatın. Cumhurbaşkanlığı sisteminin, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkelerinin sistemi olduğunu paylaşın.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Anish Kapoor ödülünü mültecilere bağışladı

SONRAKİ HABER

Avrupa kültür ödülü Aslı Erdoğan’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa