12 Haziran 2012 07:06

‘Kürtçe seçmeli ders olabilecek’

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında yeterli sayıda öğrenci olması halinde Kürtçe'nin seçmeli ders olabileceğini söyledi.Erdoğan’ın bu konudaki açıklamaları şöyle: “Yeni ders çizelgesini oluştururken analizler yaptık. Türkiye’ye en uygun çizelgeyi hazırladık. 1. sınıftan 8. sın

‘Kürtçe seçmeli ders olabilecek’
Paylaş

Erdoğan’ın bu konudaki açıklamaları şöyle: “Yeni ders çizelgesini oluştururken analizler yaptık. Türkiye’ye en uygun çizelgeyi hazırladık. 1. sınıftan 8. sınıfa kadar ders saatlerinin ağırlığını değiştiriyoruz. Farklı sınıfa farklı ders saati ağırlığı getiriyoruz. Türkçe dersi ilk 2 yıl haftada 10 saat, 3. ve 4. sınıflarda 8 saat, 5 ve 6. sınıflarda 6 saat 7. ve 8. sınıflarda 5 saat olarak uygulanacak. Kimi sınıflarda yoğunluğu arttırıyoruz kimi sınıflarda düşürüyoruz. Yeni ders çizelgesinde insan hakları yurttaşlık ve demokrasi dersi 4. sınıfta zorunlu ders olacak. Öğrenciler ilgilerine göre her ders yılı 4 dersi tercih edebilecekler. Temel dini bilgiler seçmeli dersini öğürencilerin tercihine sunuyoruz. Hıristiyan ve Musevi öğrencilerimiz de dilediklerinde kendi dinlerini buradan öğrenebilecekler. Alevi yurttaşlarımız için ilgili konular din dersinde yer alıyor. Seçmeli yabancı dil dersini de getiriyoruz. Dil ve anlatım konusu altında öğrencilerimiz yazarlık, anlatım, sunum becerisini geliştirebilecek.

CHP’YE YÜKLENDİ

Öğrencilerimizi yerel dil ve lehçeleri öğrenme şansına kavuşuyorlar. Yeterli sayıda öğrenci bir araya geldiği takdirde Kürtçe seçmeli ders olabilecek öğretilebilecek.”

Erdoğan’ın kısa bir süre önce Kürt sorunuyla ilgili randevu vererek görüştüğü anamuhalefet partisi konusunda ise, “CHP bu ülkede demokrasi getirmemiştir. Hayır CHP Mustafa Kemal’e rağmen demokrasinin önünde engel olmuş. Demokrasiye geçişi geciktirmiştir” diye konuştu.

“Biz kimseye meslek lisesi ya da imam hatip dayatmıyoruz. Tam tersine biz önü kapatılmış olan bu seçeneklerin önünü açıyoruz” iddiasında bulunan Erdoğan şöyle devam etti: “Bunları alıp hem de 2 kere Anayasa Mahkemesi’ne taşımak statükocu zihniyetin açığa çıkmasıdır. Yeni CHP diyorlar bunun neresi yeni. Olsa olsa Doğan görünümlü Şahin olur bunlardan.” (ANKARA)


KÜRT DİL KURUMLARI SEÇMELİ DERS'E NASIL BAKIYOR? http://evrensel.net/news.php?id=30737

ÖNCEKİ HABER

'Seçmeli ders asimilasyonun devamıdır'

SONRAKİ HABER

Bahçeli: CHP ile çay bile içmeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...