08 Şubat 2017 08:37

Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde bir suikast daha

Donetsk Halk Cumhuriyeti Ordusu Komutanı Mihail Sergeyeviç Tolstykh, sabah erken saatlerde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

Paylaş

Okay DEPREM
Donetsk

Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR) Ordusu bünyesindeki “Somali” adlı askeri birliğin komutanı, Mihail Sergeyeviç Tolstykh, bu sabah erken saatlerde bir suikast sonucu hayatını kaybetti. DNR Operasyonel Komuta Kademesi’nden yapılan açıklamada, “Somali Taburu’nun kumandanı albay ‘Givi’ bu sabah saat tam 06.12’de Donetsk’teki çalışma kabinine düzenlenen bombalı bir saldırı sonucu yaşamını yitirdi” denildi.

Donetsk bölgesinin İlovaysk kentinden olan 36 yaşındaki Tolstykh, 2014 bahar aylarında patlak veren Donbass Savaşı’nın ilk cephesi niteliğindeki Slavyansk’tan beri “Donbass Halk Milisleri” saflarında aktif olarak çatışmalara katılmıştı. Şubat 2015’ten beri Avrupa Birliği’nin Rus ve Donbasslı siyasetçi ve askerlere dönük olarak uygulamaya koyduğu giriş yasağı listesinde bulunuyordu. Donbasslı askeri kumandan Mart 2015'te de, arabasının kullanılamaz hale geldiği bir suikast teşebbüsünden kıl payı kurtulmuştu.

Ukrayna ordusu, ülkeden tek taraflı bağımsızlığını ilan eden iki cumhuriyetten biri olan Donetsk Halk Cumhuriyeti’ne yönelik saldırılarına geçtiğimiz hafta yeniden başlamıştı. Kiev yönetimi ateşkes anlaşmasını ihlal etmekle suçlanıyor.

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen eğitimciler: İş güvencesi için 'Hayır'!

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe, Advocaat'la bir sezon daha istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...