08 Şubat 2017 07:41

Kamuran Karaca: İhraçlara karşı 'Hayır'da birleşelim

KHK'lerle binlerce eğitimcinin açığa alınmasına tepki gösteren Eğitim Sen Genel Başkanı Karaca, 'İsyanımızı 'Hayır'da birleştirelim' çağrısı yaptı.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Yeni yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile binlerce öğretmenin ihraç edilmesine ilişkin konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Hukukun bittiği, işlemediği, adaletsizliğin tahammül edilemez boyutlara geldiği bir süreçte birlikte davranmak ve tutum almak gerekiyor. Bu nedenle özellikle referandum sürecini ‘Hayır’ ile isyana taşımak gerekiyor” dedi.

686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde çalışan 2 bin 585 öğretmen ihraç edildi. 15 Temmuz’dan bu yana onbinlerce öğretmen ihraç edilirken geride kalan öğretmenler, öğrenciler ve veliler de kaygılı. Eğitimde süren kıyıma ilişkin Evrensel'e değerlendirmede bulunan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Bu yönelim artık çığrından çıkmış durumda” dedi. Darbeden sonra yaşanabilecek saldırıların sivil bir darbe ile gerçekleştiğini belirten Karaca, aylardır devam eden ihraçlara bakıldığında demokrat, muhalif ve farklı duruşlarıyla bilinen akademisyen, öğretmen ve kamu emekçilerinin ihraç edildiğini dile getirdi. Darbe sonrası oluşabilecek çetelerin asılsız ihbarlarıyla demokrat kesimlere karşı bir kıyım yapıldığını ifade eden Karaca, hukuk yoluyla hak aranamaz bir durumun sözkonusu olduğunu kaydetti. İhraç edilen binlerce öğretmenin de yaşadıklarını anlam veremediğini belirten Karaca, hukuki itirazlardan sonuç alınmadığını ve herkesin hukuka güvenini kaybettiğini kaydetti. 

‘ÖĞRETMENSİZ OKUL ÇOĞALDI’

Bu eğitim-öğretim yılının ihraç ve açığa alınan öğretmenler nedeniyle zaten kötü başladığına dikkat çeken Karaca, ikinci yarı yılda da öğretmensiz okul sayısının çoğaldığını söyledi. Bunun eğitimin niteliğini de doğrudan etkileyeceğini vurgulayan Karaca, öğretmen ve öğrencilerin motivasyonunun düştüğünü, kaygılarının arttığını dile getirdi.

Öte yandan Türkiye’nin siyasi açıdan bir yol ayrımında olduğuna dikkat çeken Karaca, anayasa değişikliği referandumuyla birlikte ülkenin kaderinin de belirleneceğini dile getirdi. Bu karanlık tablodan çıkış için artık bütün öğretmenlerin, akademisyenlerin bit tutum alması gerektiğini vurgulayan Karaca, “Hukukun bittiği, işlemediği, adaletsizliğin tahammül edilemez boyutlara geldiği bir süreçte birlikte davranmak, tutum almak gerekiyor. Bu nedenle özellikle referandum sürecini ‘Hayır’ ile isyana taşımak gerekiyor. Bunun için de bütün kesmimler başta kendi yakınları olmak üzere herkese bu süreci anlatmalı” diye konuştu.

İnteraktif Sayfa: Anayasa değişikliği paketinin madde madde ayrıntılı değerlendirmesi...

ÖNCEKİ HABER

Türkiye bayrağı açan taraftara ömür boyu men

SONRAKİ HABER

El Bab'da IŞİD saldırısı: 2 asker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...