08 Şubat 2017 07:22

‘Terör saldırıları listesi’ yayınlayan Beyaz Saray’a tepki!

Beyaz Saray uluslararası basının haberleştirmediğini iddia ettiği terör saldırılarının listesini yayınladı. Basın örgütleri listeye tepkili.

Paylaş

Donald Trump, yargı engeline takılan vize yasağı kararını savunurken, birçok terör saldırısının uluslararası basın tarafından kasıtlı olarak haberleştirilmediğini öne sürdü. Trump, “Avrupa’nın her yerinde saldırılar oluyor ama bunların hepsi haber yapılmıyor. Birçok saldırı haber yapılmıyor. Sahtekar basın bu olaylardan bahsetmek istemiyor” ifadelerini kullandı.

Trump’ın açıklamasının ardından Beyaz Saray söz konusu saldırıların bir listesini yayınladı. Euronews’in haberine göre listedeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren basın örgütleri Amerikan Başkanı’nın tutumuna tepki gösterdi.

‘TRUMP’IN GERÇEĞİ ÇARPITTIYOR’

Trump’ın gerçeği çarpıttığı belirten Almanya Gazeteciler Örgütü Başkanı Frank Ueberall, “Burada asıl sorun doğru olmayan ya da kısmen doğru olayları kamuoyuna sunup, sonra da bu konuda ortak kanaat böyleymiş gibi davranması. Bununla birlikte listeye yakından bakarsak Almanya’da haber olan olayları bile görüyoruz ki bu son derece anlamsız. Medya ne kadar gözden düşürülürse demokratik sistem de o kadar gözden düşer. Bunun üzerinde durmalı ve neyin konuyla ilgili neyin ilgili olmadığını tartışmalıyız” dedi.

Fransa’nın Nice kentinde ve Almanya’nın Berlin kentinde meydana gelen saldırılar da listede yer alıyor. Ancak her iki saldırı da uluslararası basında geniş yer bulmuştu. Diğer yandan uzmanlar listede yer alan olaylardan bir kısmının terör saldırısı tanımına uymayan cinayet vakaları olduğunu belirtiyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciye 15 yıl hapis istemi

SONRAKİ HABER

Lahm sezon sonu futbolu bırakıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...