08 Şubat 2017 07:17

Gazeteciye 15 yıl hapis istemi

Kapatılan DİHA’nın tutuklu muhabiri Erdem Mühirci'nin 'Örgüt üyeliği' iddiasıyla 15 yıla kadar hapsi isteniyor. 

Paylaş

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) tutuklu muhabiri Erdem Mühirci hakkında 7 ay sonra hazırlanan iddianame Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Van T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Mühirci hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla dava açıldı.

15 yıla kadar hapis cezası istenen Mühirci’nin dosyasında delil olarak gösterilen tek şey ise Van’ın Başkale ilçesine bağlı Yavrucak Mezrası bölgesinde yapılan askeri operasyonda bir sığınakta ele geçirildiği iddia edilen örgütsel dokümanların içinde isminin bulunduğunun öne sürülmesi.

İLK DURUŞMA 28 ŞUBAT’TA

PKK’liler tarafından gazeteci Mühirci’ye cephane verildiği iddia edilen iddianamede, şu ifadeler kullanıldı: “Şüpheli Erdem Mühirci hakkında ele geçirilen dokümanlarda şüphelinin sicil tabir edilen kimlik bilgilerinin yer aldığı, ‘Dojehdijwar’ kod adının kullanıldığının anlaşıldığı ve kendisine verilen cephanenin ve seri numarasının yazıldığı…”

Söz konusu iddia edilen cephanenin seri numaralarına ilişkin bir açıklamanın yapılmadığı iddianamede, Mühirci’nin evinde yapılan aramalarda herhangi bir ‘suç unsuru’ bulunmadığı belirtildi. Mühirci’nin ilk duruşması 28 Şubat’ta Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Fırat Kalkanı el Bab'a 200 metre mesafede' iddiası

SONRAKİ HABER

‘Terör saldırıları listesi’ yayınlayan Beyaz Saray’a tepki!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...