08 Şubat 2017 06:21

Terörist yazan kartları takmayan tutuklulara işkence iddiası

Şakran Cezaevinde üzerinde 'terörist' yazan yaka kartlarını takmayan tutuklulara disiplin cezası verildiği ve görüş yasağı konulduğu iddia edildi.

Paylaş

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Şakran T Tipi Cezaevinde bulunan siyasi tutuklular üzerindeki baskılar arttı. Şakran 4 Nolu Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklulara, "terörist" yazılı yaka kartı takma zorunluluğu dayatıldığı ileri sürüldü. Yaka kartı uygulamasını kabul etmeyen tutuklulara ise cezaevi yetkilileri tarafından disiplin cezası verilerek, görüş yasağı konulduğu belirtildi.

2 Nolu T Tipi’nde bulunan siyasi tutuklular Kürtçe şarkı söyledikleri gerekçesiyle bütün koğuşa ceza verilmesi, çocuk koğuşunda gardiyanların burası “Türkiye Cumhuriyeti” Türkçe konuşmaları yönünde baskıya maruz kalması, çıplak arama, ayakta sayım, gece koğuşlara baskın, görüş yasağı, doktora götürülmeme, havalandırmaya çıkarıldığında ayakkabı çıkartıp giydirme gibi uygulamaların dayatıldığı aktarıldı.

ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI 

Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi Sözcüsü Selma Altan, OHAL'in ardından cezaevinde baskıların artmasının dışarıda uygulanan politikaların ağır bir izdüşümü olduğunu belirtti. Şakran Cezaevi’ndeki baskıların artırıldığını söyleyen Altan, halka cezaevindeki uygulamalara sessiz kalmama ve duyarlı olma çağrısında bulundu. Altan, "Adalet Bakanlığı’nı duyarlılığa çağırıyoruz. Yapılan bu hukuksuzluklar kanuni değil ve biz bu uygulamaları kabul etmiyoruz. Tutuklular ‘Terörist’ değiller. Neden bu kartları kabul etsinler ki. Bu uygulama birçok cezaevinde dayatılmaya başlandı. Dışarıda demokrasiden bahsediyorlar. Ne içeride ne de dışarıda demokrasi diye bir şey yok" dedi.

Öte yandan konu ile ilgili olarak ulaştığımız Şakran Cezaevi görevlileri ise konu ile ilgili bilgi veremeyeceklerini söyledi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı'na hakaretle suçlanan CHP'li başkan serbest

SONRAKİ HABER

Urfa Emniyeti'nde gözaltındakilere 'ÖSO baskısı' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa