07 Şubat 2017 17:47

HDP ve DBP heyeti EMEP Van İl Örgütünü ziyaret etti

İçerisinde HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan ve Bedia Özgökçe'nin de yer aldığı HDP ve DBP heyeti Emek Partisi Van İl Örgütünü ziyaret etti.

Paylaş

Van’da içerisinde HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan ve Bedia Özgökçe'nin de yer aldığı HDP ve DBP heyeti Emek Partisi Van İl Örgütünü ziyaret etti. Ziyarette referandum süreci konuşuldu.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe konuşmasında AKP’nin yürüttüğü referandum çalışmalarının saldırı ve korkutma yöntemiyle yapıldığını belirterek, “AKP şu anda bütün ‘Evet’ çalışmasını yalan üzerine kuruyor. Yüzde 50’lik toplumsal destek bile onlar açısından artık gerçek değildir. ‘Hayır’ diyenler çok daha geniş bir toplumsal desteğe sahiptirler” dedi.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan da referandum sonucunda ‘Hayır’ çıkmasının halkın yararına olduğunu ifade ederek, “Bunun aksi bir fotoğrafın ortaya çıkması ihtimalini de görmek gerek. ‘Evet’ çıkması halinde faşizmin daha da kurumsallaşacağı günleri de yaşayabiliriz” dedi.

Emek Partisi Van İl Başkanı Hayrettin Alan ise AKP’nin iktidarını sürdürebilmek için her yolu meşru gördüğünü belirterek, “AKP ülkeyi bir çıkmaza sürükledi. Yürütülecek etkili bir ‘Hayır’ çalışmasıyla bu gidişin önüne geçilebilir” dedi.

DBP Van İl Yöneticisi Ahmet Aygün de antidemokratik uygulamalar karşısında halkların ve devrimcilerin hiç bir zaman sessiz kalmadığını ifade ederek, “Bu mücadele geleneğinden gelenlerin bugün diz çökmesi ve susması mümkün değildir” dedi.(Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kani Beko'nun 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davası düştü

SONRAKİ HABER

Denizli’de zincirleme kazada 17’si öğrenci 25 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...