07 Şubat 2017 14:40

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’a Meclis’e giriş yasağı

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan'ın, HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’i ziyaret etmek isterken TBMM'ye girmesi engellendi.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan'ın, geçtiğimiz günlerde tahliye edilen HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’i ziyaret etmek isterken Meclis’e girmesi engellendi. Yasağı burada öğrenen Gürkan’a, HDP Eş Başkanları’nın tutuklanmasının ardından yapılan grup toplantısında sloganlar atıldığı ve o grup toplantısına katılan herkesin Meclis’e girişinin yasaklandığı söylendi.  HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreya Önder duruma müdahale ettiler. Bunun üzerine ise Gürkan’ın genel başkan olması nedeniyle bir defaya mahsus Meclis’e girebileceği belirtildi.

‘AKP GRUBUNDA HER GÜN SLOGAN ATILIYOR’

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan yasağa tepki göstererek “Bir parti genel başkanının Meclis’e giriş yasağının makul bir açıklamasının olacağını sanmıyorum. AKP iktidarının keyfi yönetim anlayışına bir kez daha tanık olduk. İdare Amirliğince HDP grubu aranarak girişin bu ziyarete mahsus sağlandığı ve yasağın süreceği bildirilmiş. Sanırım Meclis binasına dahi kendilerinin dışında kimsenin girmesine tahammül edemiyorlar. Bize söylenen gerekçe daha önce Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tutuklanmasından sonra yapılan grup toplantısında slogan atıldığı için o gruba katılan herkesle ilgili yasaklama kararı çıkmış. Gerçekten saçmalıktan öte bir şey değil. Çünkü AKP grup toplantılarında da slogan atılıyor” dedi.

BÜYÜKELÇİLER DE ORADAYDI

Yasağa sözkonusu olan HDP Grup toplantısı Demirtaş ve Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu birçok HDP’li milletvekilinin tutuklanmasının ardından gerçekleşmişti. Grup toplantısına Belçika, Avusturya ve Lüksemburg büyükelçileri, Avusturya büyükelçi vekili ve Yunanistan büyükelçiliği başkatibi, Almanya ve İspanya büyükelçiliklerinden temsilcilerin yanı sıra, AB Türkiye delegasyonu ve Finlandiya büyükelçiliğinden de bir temsilci katılmış. Ayrıca çeşitli Emek Partisi’nin de arasında bulunduğu birçok siyasi parti temsilcisi, TMMOB, Alevi örgütleri ve DİSK temsilcileri de grup toplantısında tutuklamalara tepki göstermişti. Öte yandan bir hafta sonraki grup toplantısına da kimsenin girmesine izin verilmemişti. Yasağa göre o gün grup toplantısında yer alan hiçbir kurum temsilcisi Meclis’e giremeyecek.

ÖNCEKİ HABER

Encu ve Sarıyıldız'ın davası Çorum'da görülecek

SONRAKİ HABER

Aynı mahkeme farklı karar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...