07 Şubat 2017 13:53

Çocuk istismarcısı sanık tutuklandı

İzmir Bornova'da 9 yaşındaki Yağmur K'ya cinsel istismarda bulunan Tuncay Çınar'ın 2. duruşması görüldü. Mahkeme sanığın tutuklanmasına karar verdi.

Paylaş

İzmir’in Bornova ilçesinde, arkadaşının dedesi Tuncay Çınar tarafından cinsel istimara uğradıktan sonra psikolojik sorunlar yaşayan ve ilk duruşmaya 2 gün kala kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 9 yaşındaki Yağmur K. ile ilgili, 'Çocuğa cinsel istismarda bulunmak' suçundan açılan davanın ikinci duruşması bugün İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Yağmur’un annesi, babası ve avukatları ile tutuksuz sanık ve avukatı hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak sanık Tuncay Çınar’ın ifade alındı. Suçlamaları reddeden Çınar, “Böyle bir olaya karışmadım. İyi bir aile babasıyım. Mağdur torunumla yaşıt böyle bir şey yapmam. Neden böyle bir suçlama olduğunu bilmiyorum. Galiba torunumla kavga ettiği için sinirle böyle söyledi. Üzerime atılı suçu işlemedim. Çocukla baş başa kalmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum” şeklinde beyanda bulundu. 

Sanığın ifadesinden sonra Yağmur’un daha önce emniyette alınan ifadesi okundu. İfadesinde arkadaşının evine oyun oynamaya gittiğini anlatan Yağmur, “Oyun oynarken arkadaşımla kavga ettim sonra dedesi beni arkadaşım G.’nin odasına götürüp yatağa yatırdı. O da benim üstüme yattı... Eve gidip anneme anlattım.”

Yağmur’un beyanının okunmasından sonra ifade veren babası Tamer K. Kızının eve ağlayarak geldiğini yaşadıklarını anlattığını ve çok korktuğunu söyledi. Kızının psikolojisinin bozulduğunu ve bu nedenle hayatını kaybettiğini ifade eden baba Sanıktan şikayetçi olduğunu vurguladı.

'ANNE BEYNİMDEKİLERİ NASIL SİLECEĞİM'

Anne Fikriye K. ise “Kızım eve ağlayarak geldi. Olayı anlattı. Yatağa yatırmış ellemeye başlamış. 'Ailene söylemezsen sana bebek alacağım' demiş kızıma. Çok korkmuştu. Kızım korkudan altını işemişti. Bana, ‘Anne sana bunları söylemekle iyi mi ettim?’ diye sordu. Olaydan sonra kızımın psikolojisi bozuldu ve tedavi gördü. Sürekli titriyordu. Gece tek uyuyamıyor, altına kaçırıyordu. ‘Anne beynimdekileri nasıl sileceğim?’ diye soruyordu bana. Strese dayanamadığı için hayatını kaybetti kızım. Şikayetçiyim” şeklinde bayanda bulundu.

Müşteki avukatlar sanığın tutuklanmasını ve tek görü tanığı olan sanığın torunu G.A.’nın dinlenmesini talep etti. 

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tanık G.A.’nın bir sonraki duruşma pedagog eşliğinde dinlenmesine ve sanığın delilleri karartma ihtimali olması şüphesiyle tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme 22 Mart tarihine ertelendi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen 16. plastik sanatlar sergisini açtı

SONRAKİ HABER

‘Referandumda işçiden yana taraf olmalıyız!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...