07 Şubat 2017 14:00

Eğitim Sen 16. plastik sanatlar sergisini açtı

Eğitim Sen kuruluş etkinlikleri kapsamında Antalya'da bulunan Aydın Kanza Parkı Kültür Salonu’nda, 16. Plastik Sanatlar Sergisinin açılışını yaptı.

Paylaş

Eğitim-Sen Antalya şubesi, Eğitim-Sen’in kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında; Aydın Kanza Parkı Kültür Salonu’nda, 16. Plastik Sanatlar Sergisinin açılışını yaptı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Eğitim-Sen Antalya şube başkanı Kadir Öztürk; “Ülkemizde yaşananları düşündüğümüzde, bugünlerde umutsuzluk ve karamsarlığın her gün hayatımızda daha büyük bir yer kapladığını; yenilmişlik duygusunun, çaresizlik açmazının ve gençlerin ülkeye olan güvensizliğinin en üst düzeye çıktığına tanık oluyoruz. Ancak toplumsal mücadele tarihini bilenler ve diyalektiğe inananlar şunu da bilir: tarih tersine dönmez, bilime ve akla inananlar, sanatla yaşamı birleştirenler asla kaybetmez. Kimi geçici dönemler ve yaşanan anlarda kaybetmiş görünse de bu geçici bir dönemdi. Dolayısıyla onlar kazanmış gözükse de kazanamazlar. Çünkü onlar sanattan uzak, çünkü onlar bilimden uzak, çünkü onlar sevgiden uzak… Onlar aslında umudun düşmanı, serpilip gelişen hayatın düşmanı’’ dedi ve ekledi. Bu zorba, ceberut, linççi iktidara Referandumda geri adım attırmak,7 Haziran’da olduğu gibi yine mücadeleyle mümkün olacaktır. Bu inançla, Yaşasın örgütlü mücadelemiz…

Eserlerinin bu etkinlikte hayat bulmasını sağlayan sanatçılar,  Abbas Atmaca, Ayşegül Karagözoğlu Aslan, Barbaros Aksu, Bülent Tüfekçi, Derya Yılmaz, Emel Balım, Fahrettin Kaya, Hesna Şahin, Kurtuluş Türkoğlu, Murat Oğuz, Muzaffer Kaya, Mustafa Özdemir, Nursen Ataş, Özlem Deviren Oğuz, Rahmi Kalkan, Sefa Çabuk,Soner Kolbüken, Sevda Kesim ve Tekin Fırat’ın eserlerinin yer aldığı sergi 12 Şubat 2017 tarihine kadar açık kalacak. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘IŞİD’liler tutukluyken de örgütsel ilişkiyi sürdürüyor mu?’

SONRAKİ HABER

Çocuk istismarcısı sanık tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...