07 Şubat 2017 12:42

Esad: Trump için bekleyip görelim

Suriye Devlet Başkanı Beşar'dan Esad, Trump yorumu: Bekleyip görelim.

Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, “ABD Başkanı Trump’ın önceliğinin IŞİD’le mücadele olması umut vadedici ancak herhangi bir şey beklemek için erken” dedi. Esad, Moskova ve Washington’ın, “İslami aşırıcıklıkla mücadelede iş birliği yapmasının Suriye’deki terörizmle savaşta olumlu bir etki yaratacağını savundu.

Şam’ı ziyaret eden Belçikalı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Esad, “Beklememiz gerekiyor, hâlâ kullanışlı bir sonuç çıkmasını beklemek için erken. Bu, ABD ile Rusya arasında bir işbirliği olabilir. Bunun dünyanın kala için, Suriye de dahil, olumlu olacağını düşünüyoruz. Bir karara varmak için henüz erken” dedi. Öte yandan Esad, ABD öncülüğündeki koalisyonu sert ifadelerle eleştirdi, “IŞİD’e karşı yapılan bir operasyon yok. IŞİD’e karşı Amerika’nın ittifakından bahsediyorsak, bu sadece bir kozmetik operasyon” ifadelerini kullandı. 

‘ASTANA’DA İKİNCİ TUR YAPILABİLİR’

Esad Suriye’de ateşkes sürciyle ilgili de “Dünyanın her yerindeki, her savaştaki, her çatışmadaki tüm ateşkeslerde bu tür ihlaller olur. Bu, bireysel seviyede olabilir ve hükümet ya da diğer tarafların ateşkesi ihlal etmek gibi bir politikaları olduğu anlamına gelmez. Bu, bizim her gün bazen her saat uğraşmamız gereken bir konu ama şuna dek ateşkes devam ediyor” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD Adalet Bakanlığı Trump yasağını savundu

SONRAKİ HABER

Af Örgütü: Suriye’de  binlerce  kişi asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...