07 Şubat 2017 12:36

ABD Adalet Bakanlığı Trump yasağını savundu

ABD Adalet Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın vize yasağına destek çıktı.

Paylaş

ABD Adalet Bakanlığı, Başkan Donald Trump’ın yedi ülkeye koyduğu seyahat yasağını savundu ve temyiz mahkemesine ulusal güvenlik için yasağın uygulanması gerektiğini söyledi. Adalet Bakanı Vekili Sally Yates ise yasağı savunmayacağını açıkladığı için görevinden alınmıştı. 

Adalet Bakanlığın konuyla ilgili 15 sayfalık savunmasında kararın “başkanın yetkilerini yasalara uygun bir şekilde uygulaması” olduğu ve Müslümanlara karşı bir yasak anlamına gelmediği ileri sürüldü, “Başkanlık emri din konusunda tarafsız” dedi.

Öte yandan Trump’ın seyahat yasağı kararının Washington’daki bir federal yargıç tarafından durdurulmasından sonra, San Fransisco’daki 9.Temyiz Mahkemesi’ne başvuru yapılmıştı, mahkemenin başvuruyu dün değerlendirmesi bekleniyordu. Temyiz mahkemesinden çıkacak karar ne olursa olsun, konu en nihayetinde ülkenin en üst düzey mahkemesi Yüksek Mahkeme’nin önüne gelebilir. Yüksek Mahkeme’nin önüne gelen son göç davası 4-4’lük eşitlikle sonuçlanmıştı. Ancak Trump’ın adayı Neil Gorsuch’un yüksek mahkeme yargıçlığı zamanında gerçekleşirse, denge başkanın lehine değişebilir. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kabil'de yüksek mahkemeye bombalı saldırı: En az 19 ölü

SONRAKİ HABER

Esad: Trump için bekleyip görelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...