07 Şubat 2017 12:20

Kılıçdaroğlu: Bu değişiklik milletin hangi sorununu çözecek

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘Bu değişiklik milletin hangi sorununu çözecek’ diye konuştu.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Pazar günü CHP il ve ilçe başkanlarının toplandığını ve referandum strateji üzerine konuşulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hayır’ın ne kadar önemli olduğunu, bunun memleket meselesi olduğunu, ‘Hayır’ dememizin ne kadar değerli olduğunu tartıştık. Şu soruyu her gittiğiniz yerde sorun: 15 yıldır iktidarsınız. Parlamentodan çıkarmak isteyip de çıkaramadığınız kanun oldu mu, yok. O yüzden bu değişikliğin sebebi ne? Neden şimdi, parlamento yetkisini bir kişiye devrediyorsunuz? Bu sorunun cevabını biz bilmiyoruz, siz de bilmiyorsunuz. Bu sorunun cevabını ‘Hayır’la perçinleyelim. Tek adam rejimi, her şeye muktedir olacak."

'MİLLETİN HANGİ SORUNUNU ÇÖZECEK?'

"Bu değişiklik milletin hangi sorununu çözecek" diye soran Kılıçadaroğlu, şöyle devam etti: "Terör sorununu çözecek mi, işsizliği çözecek mi, Türk Lirası'nın yavbancı paralar karşısında değerini koruyor mu, komşularımızla bozulan ilişkilerimizi düzeltecek mi, gıda fiyatları düşecek mi, ekonomik istikrar sağlanacak mı, bozulan eğitim sistemi düzelecek mi? Hayır. o zaman biz bu referandumda 'Hayır'larımızı çoğaltmalıyız. Bu referandum bir partinin meselesi değil, bir memleket meselesidir.”

'ONLAR DA MI TERÖRİST?'

Başbakan Binali Yıldırım'ın "Hayır" diyenleri "terörist" olmakla suçladığı konuşmasına tepki gösteren Kılçıdaroğlu, "Başbakan 'Hayır' oyu verecekleri terörist ilan ediyor. Savunamıyorlar, karşımıza çıkamıyorlar. Bunlar kendilerine, büyüklerine ihanet ederler. Saadet Partisi de, Erbakan da başkanlık sistemine ‘Hayır’ diyordu. Onlar da mı terörist" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı'nın konuşması vardı. 12.30'daki konuşmasını 13.30'a aldılar. Bu korkunun, ne kadar zayıf olduğunuz işaretidir. Tek adam rejimine karşıyız, tek adam her şeyi bilemez. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni tek adamın devleti yapacaklar. Buna izin verecek miyiz? Hayır. İstedikleri kadar provokasyonu yapsınlar, buna kapılmayacağız. Hiçbir kavganın içine girmeyeceğiz. Bu mesele demokrasi, gelecek meselesidir" dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Hayır gözaltıları: Polis 'Hayır diyenler provokatördür' dedi

SONRAKİ HABER

Kabil'de yüksek mahkemeye bombalı saldırı: En az 19 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...