07 Şubat 2017 09:16

İdris Baluken'in HDP Grubundaki konuşması (7 Şubat 2017)

HDP grup toplantısında, Grup Başkan Vekili İdris Baluken konuştu.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP), grup toplantısını yaptı. Toplantıda 87 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Grup Başkan Vekili İdris Baluken konuştu.

Baluken’in konuşmasından satır başları şöyle:

"Uzun ve zorlu bir ayrılıktan sonra 3 aylık bir tecritten yeni çıkmış olan bir insanın heyecanıyla her birinizi ayrı ayrı selamlıyorum. Gerçekten son derece zorlu ve sıkıntılı bir sürecin içerisinde bulunuyoruz. Zorlu ve onurlu bir ayrılık dönemi yaşadık. Buraya gelirken en büyük temennimiz burada olması gerekenlerin bu kürsüde konuşması gerekenlerin olduğu bir grup toplantısının bir parçası olmak isterdim. Bugün Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sayın Selahattin Demirtaş’ın Kandıra’da rehin alınan Figen Yüksekdağ’ın bu konuşmayı yapması gerekiyordu. Onların rehin alınmasından sonra görevlendirilen parti sözcümüz Ayhan Bilgen’in yapması gerekiyordu.

Normalde olması gereken şudur; üç aydır F tipi daha doğrusu tipsiz bir tecrit hücresinde bir insan yüzü görmemiş milletvekilinin bu kalabalık karşısında büyük bir coşkuya kapılması gerekiyordu. Henüz cezaevinin kapısından adımı attığım ilk andan Sayın Meral Beştaş ve Sayın Ayhan Bilgen’in tutuklanma haberini aldık. Halen bu garabetin devam etmesinden dolayı tanımsız duygularla burada düşüncemizi paylaşma gayreti içerisindeyiz. Mevcut durum kanıtsanmış gibi sürekli tartışılmak isteniyor. Oysa Türkiye siyasi tarihinin en anormal durumu ile karşı karşıyayız. 6 milyon oy almış bir partinin milletvekilleri ve eş genel başkanlarının rehin olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Meclis çatısı altında olması gerekenler cezaevi çatısı altında bulunuyor. Onlar bu meclis çatısı altında yasama görevini yapmaları üzere görevlendirilmiş olan siyasi çalışmalarının başında olması gereken arkadaşlarımızdır. Ancak onlar eğer bugün cezaevinde tecrit koşullarında bulunuyorlarsa, ben henüz birkaç gün önce aynı koşullarda 3 aylık bir rehin alma süreci yaşamışsam bu durum akli selim bir şekilde tartışılmalıdır. “ (HABER MERKEZİ)

 {{307258}}

ÖNCEKİ HABER

DİSK: İçinde işçi hakları olmayan anayasaya hayır

SONRAKİ HABER

Gerger’de 18 çocuk cinsel istismara uğramış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...