07 Şubat 2017 08:48

DİSK: İçinde işçi hakları olmayan anayasaya hayır

DİSK referandum açıklamasında bulundu: Memleketin ve işçilerin geleceği için 'Hayır’

Paylaş

Anayasa değişikliğinin halkı gerçek gündemi, ihtiyacı olmadığını belirten DİSK, memleketin ve işçilerin geleceği için referandumda ‘Hayır’ diyeceğini duyurdu.

Taksim Hill Otel'de basın toplantısı düzenleyen DİSK, 3 Şubat'ta yapılan başkanlar kurulu toplantısının sonuç bildirgesini paylaştı. 

Sonuç bildirgesini okuyan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, bu anayasa değişikliğine usulen ve içerik olarak karşı olduklarını belirtti. Ülkenin tek adam iktidarına teslim edileceğini dile getiren Beko, "150 yıla yakın bir süredir bu topraklarda, sancılı da olsa, varlığını sürdüren parlamenter sistemin köklü biçimde değiştirilmek istenmesine hayır diyoruz" dedi. Beko, işçi ve emekçilere şu çağrıda bulundu: "Dünyada ücretler açısından en alt sırada olmaya, dünyanın en uzun süre çalıştırılan işçileri olmaya, taşeron işçilerin her seçimde kandırılmasına, 15 yılda 17 bin işçinin iş cinayetine kurban edilmesine, kıdem tazminatımızın kaldırılması planlarına, kiralık işçilik adı verilen köle ticaretine, içinde işçilerin hakları olmayan anayasaya hayır diyelim." (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Rusya’nın cezasının devamına karar verildi

SONRAKİ HABER

İdris Baluken'in HDP Grubundaki konuşması (7 Şubat 2017)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...