07 Şubat 2017 08:42

Rusya’nın cezasının devamına karar verildi

IAAF Konseyi, Monako'da yaptığı toplantıda Rusya'nın cezasının Londra 2017'yi de kapsayacak şekilde devamına karar verdi.

Paylaş

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF), Monako'daki Cap D'ail kasabasında toplanan 208. genel konsey birleşiminde dikkat çekici kararlar aldı. IAAF'ın açıkladığı kararların en dikkat çekeni Rusya'nın cezasının devamı ve transfer sürecinin dondurulması oldu.

Atletizm dünyasında yer alan haberde, bir süredir özellikle Britanya ve Fransa medyasının gündem yaptığı 'başka ülkelere transfer edilen atletler yasaklansın' fikrinin EA Başkanı Sven Arne Hansen'in aralarında olduğu bazı yöneticiler tarafından da dillendirilmesiyle, konu konseyin önüne geldiği belirtiliyor. Başkan Seb Coe'nun hazırladığı taslağa göre yarışma kurallarında vatandaşlık değiştirme ve çifte vatandaşlığa yönelik 5.2(b), 5.4(d) ve 5.4(e) maddelerinin yeniden düzenlenmesi için bir çalışma grubu oluşturuldu. IAAF, bu yılın sonundan önce yeni düzenlenmeyi bitirmesi öngörülmeyen bu çalışma süresince federasyonların transfer başvurularını dondurma kararı aldı. Ancak şu anda işlemde olan 15 başvuru, bu yasağın dışında tutuldu.

Transfer yasağıyla ilgili tartışmalar, Türkiye'nin 12 madalya alarak sıralamayı değiştirdiği Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda yoğunlaşmış ve Britanya gazetelerinde sıkça haber yapılmıştı.

IAAF, Rusya'nın uluslararası yarışmalara katılmasıyla ilgili yasağın Kasım 2017'den önce bitmeyeceğini açıkladı. Buna göre Rusya'nın Avrupa Salon ve Londra'daki Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılamayacağı netleşti. Rusya'nın karara sert tepki vermesi bekleniyor.

IAAF açıklamasında Rus atletlerin bağımsız olarak şampiyonada yarışma yolunun açık olduğu ve şu ana kadar 35 bireysel başvuru alındığı bilgisine yer verildi.

IAAF'ın geçen yılki konsey toplantısında anti-doping konusunda gözlem altına aldığı beş ülkeden ikisi, Fas ve Ukrayna bugünkü toplantıda ilerleme raporu sundular. Belarus, Kenya ve Etiyopya ise üç ay içinde bir rapor verecek. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım'ın dilinde yine 'Hayır' diyenler var

SONRAKİ HABER

DİSK: İçinde işçi hakları olmayan anayasaya hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...