07 Şubat 2017 08:20

Yıldırım'ın dilinde yine 'Hayır' diyenler var

Binali Yıldırım, başkanlık referandumunda 'Evet'i 'Hayır' diyenleri hedef göstererek savunmaya devam etti.

Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık referandumunda 'Evet'i 'Hayır' diyenleri hedef göstererek savunmaya devam etti.

"PKK 'hayır', FETÖ 'hayır' dediği için biz bu değişikliğe 'evet' diyoruz dedik. Biz cevabı muhataplarından beklerken cevap CHP'den geldi" diyen Yıldırım, "CHP zaten onların kayığına binmiş vaziyette, Allah ıslah etsin. Siz FETÖ ile PKK ile bölücü örgütlerle iş tutarak milletin gönlüne giremezsiniz" ifadesini kullandı.

Yıldırım, "FETÖ, PKK dışında başka kim hayır kampanyası yapıyor; CHP sırtını terör örgütüne yaslamış HDP'nin kayığına binmiş" dedi.

Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de bir kez daha teşekkür etti: "Sayın Bahçeli, ben parlamenter sistemin güçlenmesinden yanayım, ancak 2007'de ortaya çıkan durum ve referandum sonrası Cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesi ile mevcut durumun sürdürülebilmesi mümkün değil, Anayasa'nın mevcut durumla düzenlenmesi şarttır. Mevcut durumu Anayasa ile uyumlu hale getirmek için Cumhurbaşkanlığı sistemine varız' dedi. Bu uzlaşma metnidir. Sayın Bahçeli ve MHP'deki bütün vekillere teşekkür ediyorum, çünkü önce ülkem ve milletim anlayışı ile hareket ettiler. Her zaman milliyetçi hareket, ülkücü kardeşlerimiz parti hesaplarını bir kenara bırakmıştır. MHP'nin geçmişte yaşanan krizlerde ülkenin geleceği bekası için bir duruş gösterdiği hepimizin hafızalarındadır" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Karaburun’daki RES'lerin kapasite artışına izin çıkmadı

SONRAKİ HABER

Rusya’nın cezasının devamına karar verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...