07 Şubat 2017 08:07

Evrensel yazarı Çaralan'ın duruşması ertelendi

Evrensel yazarı İhsan Çaralan, 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katıldığı için yargılanıyor

Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma amaçlı başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılan Evrensel gazetesi yazarı İhsan Çaralan hakim karşısına çıktı. 

İhsan Çaralan'ın, gazetenin 31 Mayıs 2016 tarihli sayısında yayımlanan “Aynı yer, aynı katil" başlıklı haber nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla yargılandığı duruşma, Çağlayan'daki İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmayı, Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da izledi. 

Çaralan savunmasında, yapılan haberin hakaret içermediğini ve siyasi sorumluluk kapsamında eleştirel bir haber olduğunu belirtti. Çaralan, "Yayın yönetmeni bütün sayfaları incelemez bunu sorumlu yazı işleri editörleri yapar. Evrensel gazetesi yazarıyım ve sadece 1 günlük genel yayın yönetmeni oldum ve işleyişe müdahale etme yetkisini kendimde görmedim. Cumhurbaşkanı siyasetin sıcak gündemine müdahale etmektedir dolayısıyla siyasi eleştire maruz kalmaktadır. Gazetedeki haber HDP'li bir milletvekilinin siyasi eleştirisinin haberidir. Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığına ve kişiliğine hakaret yoktur. Haber içeriği bakımından eleştiriyi aşan bir durum yoktur, sadece siyasi sorumluluktur" diyerek beraatini talep etti. 

Çaralan'ın avukatları savunma için ek süre talebinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı ise haberde yer alan ifadelerin basın özgürlüğü kapsamında olmadığını ve açıkça hakaret edildiğini ifade ederek cezalandırılmalarını talep etti. 

Çaralan'ın yargılamadan vareste tutulmasına karar veren mahkeme, bir sonraki duruşmayı 16 Mayıs'a erteledi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Adıgüzel, cezaevlerindeki çocukları Meclis'e taşıdı

SONRAKİ HABER

Karaburun’daki RES'lerin kapasite artışına izin çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...