07 Şubat 2017 00:38

‘İstismar davalarında kamuoyu oluşması önemli’

İzmir Barosu Çocuk Hakları Komisyonu avukatlarından İlke Erol çocuk istismarı davalarında kamuoyu baskısının önemine dikkat çekti.

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

İzmir’in Bornova ilçesinde bugün, arkadaşının dedesi tarafından istismara uğrayan bir çocuğun davası görülecek. Davanın önemine vurgu yapan İzmir Barosu Çocuk Hakları Komisyonu avukatlarından İlke Erol, davanın ikinci duruşmasına gelindiğini ve karar duruşması olmasını beklediklerini söyledi. Sanığın ilk duruşmaya gelmediğini ve şu an tutuksuz yargılandığını belirten Erol, mağdur çocuğun mahkemeye çağrılmasını ve ifadesinin alınmak istenmesini ise doğru bulmadığını söyledi. 

‘KAMUOYU OLUŞMASI ÖNEMLİ’

Özellikle çocuk istismarı davalarında kamuoyu baskısının önemine dikkat çeken Erol, “Hukuki düzenlemeler yeterli ama uygulamada sıkıntılar yaşanıyor. İstismar davalarında iyi hal indirimlerinin olmaması için hâlâ mücadele veriyoruz. Bu tür davalarda özellikle kamuoyu oluşturmak davaların sonuçlarını etkiliyor” diyerek kamuoyunu bu tür davaları takip etmeye çağırdı.

‘CİNSİYET EŞİTLİĞİNE DAYALI BİR EĞİTİM SİSTEMİ YOK’

Türkiye’de cinsiyet eşitliğine dayalı bir eğitim sistemi olmadığının altını çizen Erol, “2 yaşındaki çocuğa şehvet duyan insanlar var. Bir kız çocuğunu bile cinsel obje olarak görebiliyorlar. Cinsiyet eşitliğine dayalı eğitim sistemi olsa bakış açısı ve zihniyet değişir. Tabii ki ülkeyi yönetenlerin de kışkırttığı ve kadını obje gibi gösteren bir ülke profiliyle karşı karşıyayız. Bu durumda da ne yazık ki cinsel suçlarda artış gözlemleniyor” diye konuştu.

İzmir çocuk istismarı vakalarında ikinci il durumunda bulunuyor. İzmir’de bir önceki yıl çocuk istismarı vakası 786 iken 2016 yılında bu sayı 1095’e çıktı.
 

ÖNCEKİ HABER

Evet dersek, bir daha hayır diyemeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Trump’ın yasağı çocukları vurur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...