07 Şubat 2017 00:31

Evet dersek, bir daha hayır diyemeyeceğiz

Kocaeli'den bir işçi referandum ile ilgili işyerindeki tartışmaları Evrensel'e yazdı.

Paylaş

İşçi
Kocaeli

Merhabalar ben özel bir firmada işçi olarak çalışıyorum. Size işyerimdeki referandum tartışmalarını anlatmak istiyorum.

Ben işyerindeki arkadaşlarımın tepkisini ölçmek için kararsız olduğumu söyledim. Bir kısmı kesinlikle 'hayır' demem gerektiğini söyledi, bunlar arasında dindar, mütedeyyin daha önce AKP’ye oy vermiş arkadaşlarım da var.

'Evet' diyeceğini belirten arkadaşlarımız, Erdoğan’a kişisel olarak bir güven duyuyorlar. Yani anayasayla bu kadar çok yetkiyle donatılsa bile kendi çıkarı için bu yetkileri kullanmayacağını düşünüyorlar.

Numan Kurtulmuş’un söylediği ‘Evet çıkarsa, terör biter’ sözleri bütün işçiler açısından bir tehdit olarak algılanıyor ve bu duruma çok tepkiliyiz. Güçlü bir Türkiye neden referanduma bağlanıyor?

Geçtiğimiz günlerde uygulamaya konan zorunlu BES’i konuştuk işyerinde, o an orada bulunan 20 arkadaşımdan bu sistemden çıkacağını söyledi. Çünkü devlete karşı ciddi bir güvensizlik var. Ben ne kazanıyorum ki devlet benden para kesiyor? Zaten mesaiye kalmasak, yaşamımızı sürdürmemiz mümkün değil. Yeni anayasa zorunlu BES’le ilgili, biz işçilerin çalışma koşullarıyla ilgili ne söylüyor?

Mektubumu AKP’li bir arkadaşımın sözleriyle bitirmek istiyorum ‘Eğer evet dersek, bir daha hayır deme hakkımız olmayacak’ Hoşçakalın...

ÖNCEKİ HABER

14 yıl boyunca biz işçilerin yararına ne oldu?

SONRAKİ HABER

‘İstismar davalarında kamuoyu oluşması önemli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...