07 Şubat 2017 00:24

14 yıl boyunca biz işçilerin yararına ne oldu?

Dubai Port işçisi referandumla ilgili yaşadığı mahalledeki izlenimlerini Evrensel'e yazdı.

Paylaş

Dubai Port işçisi
Kocaeli

Merhaba Evrensel okurları, malumunuz gündemimiz referandum. Benim çalıştığım limanda çay molalarında politika, din tartışmak yasak o yüzden işyerinde referandum tartışılmıyor ama oturduğum mahallede farklı fabrikalarda çalışan arkadaşlarımla tartışıyoruz.

İtiraf etmek gerekirse anayasada değiştirilmek istenen maddeleri okumadım pek çok arkadaşım da okumamış ama okumaya gerek duymadan hayır diyeceğim. Aslında hiç okumadan evet diyecek olanların tavrı gibi.

Bizimkinin şöyle bir farkı var AKP iktidarı 14 yıldır bu ülkeyi tek başına yönetiyor zaten, şu an bir Meclis var ama başkanlık gelirse belli ki o da olmayacak. Bu iktidarı boyunca ne istediyse o şekilde yaptı. Yani yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. AKP’ye oy veren tersanede çalışan bir arkadaşımla konuşuyorum, daha önce yol yaptı, köprü yaptı diye oy veren arkadaşım bugün kredi çekerek aldığı arabasını satmak zorunda kalıyor çünkü geçinemiyor.

MHP’ye oy veren bütün arkadaşlarım çok tepkili, kesinlikle hayır diyeceklerini belirtiyorlar. Çok samimi olduğum AKP’li arkadaşlarımla bu zamana kadar birbirimizi kırmamak için siyaset konuşmamaya çalışıyorduk ama bugün referandum meselesinde fark ediyorum ki sonuç ‘hayır’ çıkarsa beraber sevineceğiz.

Çünkü evet çıkarsa, bizim ekmeğimiz küçülecek, memlekette az buçuk söz hakkımız varsa o da elimizden alınacak. Bunun için anlatmaktan başka şansımız yok, belki de şunu sormalıyız. 14 yıl boyunca biz işçilerin yararına ne oldu? Başkanlık gelirse ne olacak?

ÖNCEKİ HABER

IŞİD mülteci çocukların içinde örgütleme çalışmaları yapıyor

SONRAKİ HABER

Evet dersek, bir daha hayır diyemeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...