06 Şubat 2017 21:17

Budist rahip yüksek miktarda uyuşturucuyla yakalandı

Myanmar'da bir rahip yüksek miktarda uyuşturucu bulundurmaktan gözaltına alındı.

Paylaş

Myanmar'da bir rahip önce 400 bin metamfetamin hapıyla yakalandı, sonra operasyon yapılan manastırda 4 milyondan fazla hap çıktı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, polis, Budist rahibin bir manastırda 4 milyondan fazla metamfetamin hapı bulundurmaktan gözaltına alındığını açıkladı.

Rahip önce Rakhine eyaletinde 400 bin hapla yakalandı. Rahibin Bangladeş sınırındaki Maungdaw kentine doğru arabayla yol alırken durdurulduğu açıklandı. Gözaltına alınmasının ardından manastıra da operasyon düzenlendi.

Yakalanan uyuşturucunun piyasa değeri hakkında bir açıklama yapılmadı ancak 9.2 milyon dolar (yaklaşık 34 milyon Türk Lirası) değerinde olduğu tahmin ediliyor.

Myanmar, son yıllarda yasa dışı uyuşturucu ticaretinde başta gelen ülkelerden biri haline geldi.

Dağlık alanların çokluğunun ve sınırların iyi korunmamasının yasa dışı uyuşturucu ticaretinin artmasında rol oynadığı düşünülüyor.

Yerel İravadi gazetesi, isminin "Arsara" olduğu belirtilen rahibin Maungdaw kentindeki Budist topluluk tarafından iyi tanındığını ve kentteki Baho Manastırı'nın önde gelen rahiplerinden biri olduğunu yazdı.

Myanmar'da yoğun miktarda metamfetamin, afyon ve kenevir üretildiği, özellikle Rakhine eyaletinde uyuşturucu ticaretinin büyük bir sorun oluşturduğu biliniyor. (DIŞ HABERLER)

(Fotoğraf: Arşiv)
 

ÖNCEKİ HABER

Bahçelievler'de silahlı kavga: 2 yaralı

SONRAKİ HABER

Ücretleri ödenmeyen otel işçileri eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa