06 Şubat 2017 18:20

Slovakya'da 17. yüzyıldan kalma emoji keşfedildi

Slovakya’da 17. yüzyıldan kalma bir belgenin üzerinde emoji olduğu iddia edilen bir şekil keşfedildi.

Paylaş

Slovakya’daki arşiv yöneticileri, bu zamana kadar bilinen en eski emojiyi bulduklarını iddia ettiler. Ülkenin Trençin kasabasındaki 17. yüzyıldan kalma arşiv belgeleri üzerinde keşfedilen şekil, gülen yüz emojisini andırıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Trençin Arşiv Dairesi Müdürü Peter Brindza, 1635 tarihli belgede Jan Ladislaides’in imzasının hemen yanında gülen bir yüz bulduklarını, sembolün tam olarak mutlu bir yüz gibi gülünmese de imzayı atan kişinin imzaladığı belge üzerinde memnuniyetini dile getirmek için bu sembolü çizdiğini düşündüklerini belirtti.

Yine de şeklin ‘günümüzdeki emojierin atası’ şeklindeki açıklamalara temkinli yaklaşan Brindza, söz konusu gülen yüzün dünyanın en eskisi olup olmadığından emin olmadıklarını, fakat Slovakya’nın en eskilerinden bir tanesi olduğuna kesin gözüyle baktıklarını belirtti.

Bu zamana kadar bilinen en eski gülen yüz figürünün Robert Herrick’in 1648 tarihli ‘To Fortune’ isimli şiirinde bulunduğu belirtilmiş, fakat bunun sonradan o dönemlerde kullanılan bir tipografi özelliği olduğu belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fındık Belediyesi Eş Başkanı tutuklandı

SONRAKİ HABER

Halka ilk defa hükümeti seçme hakkı veriliyormuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...