06 Şubat 2017 15:22

Cezaevi önünde OHAL engeli

Tarsus C Tipi Kapalı Kadın Cezaevinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekmek açıklama yapmak isteyen kadınlar, OHAL gerekçesiyle engellendi.

Paylaş

Tarsus C Tipi Kapalı Kadın Cezaevinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekmek için İnsan Hakları Derneği (İHD) Kadın Komisyonu ve Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlar, cezaevi önünde bir araya geldi. Kadınların cezaevi önüne gelmesi ile birlikte cezaevinin etrafı akrep tipi zırhlı araçlar, TOMA ve çevik kuvvet polislerinin ablukası altına alındı. Cezaevi önünde toplanan kadınlar cezaevi idaresi ile görüşmek isterken, kolluk kuvvetleri kadınlara OHAL gerekçesi ile açıklama yapamayacaklarını söyledi.

BİR RANZAYI 3 KİŞİ PAYLAŞIYOR 

Cezaevi önünde polisin tüm engelleme girişimlerine rağmen açıklama yapan Kadın Platformu üyesi Canan Yüce, cezaevinde tutulan kadınların 4 haftadır hak ihlalleri nedeniyle görüşe çıkmadıklarını hatırlattı. Kadınların sağlık hakları başta olmak üzere sayısız hak ihlaline maruz kaldığını sözlerine ekleyen Yüce, bir ranzada 3 kadının uyumak zorunda kaldığı bilgisini paylaştı. Yüce, kadınların sosyal faaliyetlerinin kısıtlandığı, ısınma sorunlarının giderilmediğini ve kirli suyu kullanmaya maruz bırakıldıklarını kaydetti. Cezaevi yönetiminin tutuklulara iletişim cezası verdiğini de belirten Yüce, bu duruma son verilmesini istedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Anamur Cezaevi'nde firar

SONRAKİ HABER

Akdeniz’de çok dilli tabela operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...