06 Şubat 2017 14:10

Elektromed işçileri iş bıraktı

İzmir Gaziemir'de, Ekim ayından bu yana ücretlerini alamayan Elektromed işçileri iş bıraktı.

Paylaş

Gaziemir Ege Serbest Bölge’de faaliyet yürüten Elektromed Fabrikasında, Ekim ayından bu yana ücret alamayan işçiler iş bıraktı. İşçiler Kasım, Aralık ve Ocak maaşları yatmadan çalışmayacaklarını belirtti.

Ekim ayından bu yana ücret ödenmeyen fabrikada işçi sayısı 210’dan 75’e düştü.

Ankara’da kurulu Termikel fabrikasının da sahibi olan fabrika patronunun, işçilerin iş bırakması karşısında “Çalışan varsa çalışsın, çalışmayanlar gitsin yasal hakları için başvursun” açıklaması yaptığı, ödeme yapmama gerekçesi olarak da “Param yok” dediği belirtiliyor.

İşçiler, patronun bir dönem Fethullah Gülen’i, bir ara da OHAL’i bahane ettiğini, şimdi ise “param yok” dediğini belirtiyor. Öte yandan servisçilerin parasının gününde yattığını, makinelerin bakımını yapanların da ücretinin ödendiğini dile getiriyorlar.

İşten ayrılan bir işçi de, dava açmak için Adliye’ye gittiğinde uzlaştırma avukatına yönlendirildiğini, anlaşmaya göre bugün hesabına para yatması gerekirken yatırılmadığını belirtti. Kızının hastane masrafları yüzünden icralık olduğunu, maaşının da hacizli olduğunu dile getiren işçi, “Kıdem tazminatı alacağımı 10'uncu ayın 27’sine çek olarak verdiler” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘İzmir’ 6 yaşında

SONRAKİ HABER

Aileler, kendilerini hedef gösteren sanığa tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa