06 Şubat 2017 13:54

CHP'li Ömer Fethi Gürer: Tarımsal destekler neden ödenmiyor?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımsal desteklemelerin ödenmemesi nedeni ile üreticilerin zor durumda olduğunu söyledi.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, üretici çiftçinin zor durumda olduğuna işaret ederek tarımsal desteklemelerin ödenmemesi buna neden olduğunu söyledi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Niğde ili tarım ile geçinen bölgedir. Niğde çiftçilerinin çok yönlü sorunlara karşın üretimleri devam etmektedir. Hükümet, üreticilerin hak edişlerini dahi zamanında vermeyerek mağduriyetin artmasına neden olmaktadır. Niğde ilinde verilmesi gereken setrifikalı patates tohum desteği, yasaklı tarla desteği, hububat ve bakliyat desteği, mazot, gübre desteği gibi 2016 yılı ödemelerinin yapılmaması çiftçileri zor durumda bırakmıştır. Bir an önce çiftçilerin alacakları ödenmelidir. Don ve dolu nedeni ile geçen yıl zarar gören çiftçi de gereken desteği alamamıştır. Niğde-Gölcük arasında otoyol inşası ile tarım alanları alınan Pınarcık köylülerine de yapılması gereken ödemeler aylardır ödenmemektedir. Bir an önce bu ödemeler gerçekleştirilmelidir." dedi.

Gürer, Niğde'de patates ve elma başta olmak üzere üretilen ürünlerin bölgede işlenerek değer bulması yönünde çalışmalarda bulunulmasının gerektiğini belirterek Niğde'nin, bölgede IPARD Avrupa Birliği Proje kapsamına alınmayan tek il olduğunu da anımsattı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim duruşmasında Abdülmubtalip Demir dinlendi

SONRAKİ HABER

‘İzmir’ 6 yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...