06 Şubat 2017 13:23

Köylüler sobadan zehirlenen öğretmeni 3 kilometre taşıdı

Muş'un Malazgirt ilçesinde sobadan zehirlenen öğretmeni köylüler karla kaplı yolda 3 kilometre boyunca çadır bezinde taşıyarak kurtardı.

Paylaş

Muş'un Malazgirt ilçesine 49 kilometre uzaklıktaki Tıkızlı Köyü'nde ücretli öğretmenlik yapan Abdullah Aygün, kaldığı lojmanda dün sabaha karşı sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Yardım isteği üzerine gelen komşuları öğretmeni kusturmaya çalışıp yoğurt yedirdi. Köy Muhtarı Mehmet Bozkurt'un aradığı 112 Acil Servis'i köy yolunun kardan kapalı olması nedeniyle köye 3 kilometre uzaklıktaki ana yola kadar gelip öğretmenin getirilmesini beklemeye başladı. Köylüler çadır bezine sardıkları öğretmen Abdullah Aygün'ü yaklaşık 1 metreyi bulan karda bata çıka ambulansa taşıdı. Sağlık ekibi tarafından ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Malazgirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğretmen tedavi altına alındı.

10 yıldır ücretli öğretmenlik yapan 35 yaşındaki Abdullah Aygün şunları anlattı:

"Bugün ders başı yapacağız diye Cumartesi köye gittim. Köylüler kurt olduğu için silahlarla gelip beni Sırtdüzü köyünden aldılar. Lojman 15 gündür soba yanmadığı için soğuktu. Sobayı yakıp ısıttıktan sonra sınıflar da ısınsın diye oradaki sobayı da yaktım. Gece sabaha karşı 4'te uyandığımda kendimi iyi hissetmiyordum. O sırada düştüm ve telefonla köylülerden yardım istedim. Yoğurt ve süt getirdi, kustum. Yol kardan kapalı olduğu için köylüler çadırla beni taşıdılar. Ölümden döndüm. Tüm köylülere teşekkür ediyorum."

Ücretli Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Bahattin Akdaş ise öğrencileri için erkenden köye gelen Abdullah Aygün'e destek olan köy halkına duyarlılıkları için teşekkür etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

AB’nin ‘Malta Planı’ tutar mı?

SONRAKİ HABER

Oyuncular Sendikasından sansürcü belediye başkanına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...