06 Şubat 2017 10:38

Sanık Talha Güneş, 'FETÖ' göndermesi yapıp beraatını istedi

10 Ekim Ankara Katliamı davasının öğleden önceki oturumuna verilen aranın ardından devam ediliyor.

Paylaş

Sanık Esin Altıntuğ'un tutuklandığı 10 Ekim Ankara Katliamı davasının öğleden önceki oturumuna verilen aranın ardından devam ediliyor.

Duruşma, tutuklu sanık Talha Güneş'in ifadesi ve sorgusuyla devam etti.

Talha Güneş, duruşmadaki ifadesi şöyle: "Ben bu mahkemede adaletin sağlanacağına inanmıyorum. Müslüman olduğum ve şeri hukuk dışındaki her şeyi reddettiğim için burada yargılanıyorum. İddianame savcı ve polislerin yorumundan oluşmuştur. Hakkımdaki iddialara yanıt vermek istiyorum.

Olay gerçekleşmeden önce Halil İbrahim Durgun'un yanında işe başlamıştım. Ben kendisini tanımıyorum. Babam vasıtasıyla kendisiyle tanıştım ve işe başladım. Tam zamanlı değil, part-time çalışıyordum.

Halil İbrahim Durgun'un örgütsel konuşmalarına hiç denk gelmedim. Beni babamdan dolayı severdi. Gelen iş arkadaşlarını karşılamam için bana tuttuğu rezidansın anahtarını da vermişti. Ailem Suriye'ye gittiği için bana arada orada kalabileceğimi de söyledi. Bu öğrenci olduğum için benim için iyi bir fırsattı.

IŞİD'li olduğunu öğrenince çok şaşırdım. Sonra görüşmedim. Yunus Durmaz'ı ortağı olarak biliyordum. Görmüştüm. Alyaz Sitesi'ndeki evi inşaatta çalışan Suriyeli işçiler için tuttuğunu söylemişti.

 İddianamede bana ait olduğu söylenen kod adını reddediyorum. Hayatım boyunca hiçbir örgtten maaş almadım.

Daha önce FETÖ'cülerde olduğu gibi bugün de bize suçlamalar yöneltiliyor.

Nasıl oluyor da devleti yönetenler 15 Temmuz öncesi FETÖ için kandırıldık diyerek devleti yönetiyorsa, ben de Halil İbrahim Durgun'u tanıyamadım.

Dağda PKK'lilerle fotoğrafları olanlar belediye başkanlıklarına getiriliyorsa, benim de suçsuzluğumun görülerek beraatımı talep ediyorum."

Talha, daha sonra avukatların sorularına yanıt vermemeye başladı.

Güneş'e kendisiyle birlikte koli taşıyan ve iddianamede kimliği tespit edilemeyen kişilerin fotoğrafları gösterildi. Sanık Güneş, bu kişileri tanımadığını iddia etti.

Tutuklu sanık Talha Güneş'e tutanaklarda çeşitli diğer sanıkların yer aldığı depo ve hücre evlerine ilişkin fotoğraflar gösterildi. Sanık fotoğraflardaki kişileri tanımadığını ileri sürdü. Fotoğraflarda kimliği tespit edilemeyen kişiler soruldu, Talha Güneş yine tanımadığını öne sürdü.

Güneş'in ardından Abdülmuttalip Demir salona getirildi. (Ankara/EVRENSEL)

10 EKİM DAVASINDAN DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER

ÖNCEKİ HABER

Dink davası sanığı: Patlamalar oldu kimse görevden alınmadı

SONRAKİ HABER

10 Ekim aileleri: Adalet istiyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...