06 Şubat 2017 10:21

'Soma Kömürlerini desteklememiz söz konusu değil'

Soma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı, Soma Kömürleri AŞ’nin yeni maden sahaları verilmesi için imza toplanmasına desteği olmadığını söyledi.

Paylaş

Emine UYAR
İzmir

Soma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Ayan, Soma Kömürleri AŞ’nin yeni maden sahaları verilmesi için imza toplanması konusunda kendilerinin bir desteği olmadığı açıklamasında bulundu.

Evrensel'de, 1 Şubat 2017 tarihinde çıkan, “Soma’da katliam öncesine dönüş” başlıklı haberimizle ilgili olarak arayan Ayan, “Allah bir daha göstermesin o maden kazasından sonra hiçbir yerde hiçbir şekilde patronla beraber anılmadık” dedi.

Soma’da etrafa asılan, “Soma esnafı madencisine ve Soma Kömür İşletmesi’ne sahip çıkıyor” yazılı afişleri kendisinin onaylamadığını ifade eden Ayan, konu ile ilgili kendisini ziyarete gelenlere, “Parasını alamayan maden işçilerini destekliyoruz, ama ‘Soma Kömür İşletmelerini destekliyoruz’ ifadesi afişlerde doğru olmamış. Bu bizim iddiamız değil. Bu ifadeyi kabul etmiyorum doğru da bulmuyorum” dediğini aktardı.

Oda olarak ücretlerini, emeğinin karşılığını alamayan işçilerin yanında olduklarını, madenlerin çalışmasının önemini bildiklerini belirten Ayan, “Ama adres göstererek, ‘şu firmayı destekliyoruz’ asla demeyiz, taraf da olmayız. Bunu kendilerine söyledim. ‘Eğer maden işçilerini destekleyecek bildiri yazmam gerekliyse yazar basına veririm’ dedim. Ama bu afişlerin anlamını doğru bulmadığımı bu nedenle de önüme uzatılan metni imzalamadım” dedi.

Ayan, madenlerin çalışmasını sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini belirterek, madenlerin devlet eliyle çalıştırılmasının daha iyi olacağını sözlerine ekledi.

ÖNCEKİ HABER

İmam camide 'Evet' propagandası yaptı, cemaat tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Dink davası sanığı: Patlamalar oldu kimse görevden alınmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...