06 Şubat 2017 09:10

Cinsel istismar sanığı: Yaşını 18 biliyordum

Antalya'daki cinsel istismar sanığı, suçun işlendiği tarihte 14 yaşında olan çocuk için '18 biliyordum' diye savunma yaptı. Mahkeme kemik yaşı istedi.

Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan tutuksuz yargılanan kuaför 22 yaşındaki S.G., duruşmadaki savunmasında kızın yaşını 18 olarak bildiğini öne sürdü.

Manavgat'ta 2015 yılı Aralık ayında S.N.Ö. adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen S.G.'nin yargılanmasına devam edildi. Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya S.G. ile tarafların avukatları katıldı. Askerlik yapan S.G. duruşmada savunma yaparak, iddiaları reddetti. 

S.G., S.N.Ö.'nün yaşını 18 olarak bildiğini hatta kasım ayında doğum günü kutlaması yaptıklarını öne sürdü. 

Duruşmada söz alan S.N.Ö.'nün avukatı ise sanığın aleyhte olan ifadelerini kabul etmediklerini, mağdurun suçun işlendiği tarihte 14 yaşını tamamlamamış olduğunun ortada olduğunu, sanığın suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarda bulunduğu için ifadelerinin dikkate alınmamasını istedi. 

KEMİK YAŞI ÖLÇÜMÜ İSTENDİ

Mahkeme heyeti, doğum tarihi 1 Ocak 2001 olarak görünen mağdur S.N.Ö.'nün yaşının tespit edilmesi amacıyla yazı yazılan Osmaniye Devlet Hastanesi'nden gelen cevapta doğum kaydına rastlanmadığının bildirildiği, suç tarihi itibariyle mağdurun gerçek kemik yaşının tespit edilmesi amacıyla tam teşekküllü bir devlet hastanesine sevk edilmesi ve aralarında radyoloji uzmanının da olduğu bir heyetten rapor alınmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi. (Antalya/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

2.3 milyon metrekare arazi Varlık Fonu'na devredildi

SONRAKİ HABER

Tosic’e 24 maç ceza iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...