06 Şubat 2017 09:18

GMİS TTK’ye işçi alınmasını istiyor

GMİS yöneticileri, TTK Kozlu Müessesesi'nde çalışan maden işçilerini ziyaret etti.

Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez Yönetim Kurulu ile GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri, bugün Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’nde çalışan madencileri ziyaret etti. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Uzunmehmet-1 Kuyu başında maden işçilerini gelişmeler hakkında bilgilendirdi.

TTK’ye ve Maden Tetkik Arama Kurumu’na işçi alınması konusunda çabaların sürdüğünü dile getiren Demirci, işçi açığının çalışma şartlarını zorlaştığını ve riskleri artırdığını ifade etti. Her vesileyle TTK’nin hedef gösterilmesine tepki gösteren Demirci, şu uyarıda bulundu: “TTK’nın ayrılmaz bir parçası olan Maden Makinaları Fabrikamızın kapatılması ve yerine hastane yapılması gibi görüşler ortaya atıyorlar. Biz bu görüşleri ortaya koyanların gerçek niyetlerinin TTK’yı hedef yapmak olduğunu biliyoruz. Buradan bir kez daha iktidar partisi milletvekillerini ve siyasi kadrolarını uyarıyoruz. Aklınızı başınıza alın ve bizi tahrik etmeyin.”

Sözleşme konusunda ilgi veren GMİS Toplu İş Sözleşmeleri Komisyonu Başkanı İsa Mutlu, TTK’da yeraltında çalışan işçilerin ücret grupları arasındaki sorunlar ile yerüstü çalışanlarının ücretleri ve iki gün hafta sonu tatili sorunlarını çözmek için toplu iş sözleşmesi masasına oturacaklarını belirtti. (ZONGULDAK)

ÖNCEKİ HABER

‘Yavuz Bingöl’e 500 bin TL öde, Sıla'nın konserini iptal et'

SONRAKİ HABER

Ferdi Tayfur: Tek adam iyi değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa