06 Şubat 2017 05:57

Siirt’teki kayyım, kadın merkezini erkeğe bağladı

Siirt Belediyesine kayyım atanmasının ardından, Berfin Kadın Merkezi, sorumlusu erken olan Kültür Müdürlüğüne bağlandı. 

Paylaş

Diren YURTSEVER 

Siirt’teki Berfin Kadın Merkezi, Siirt Belediyesine kayyım atanmasının ardından, sorumlusu erkek olan Kültür Müdürlüğüne bağlandı. 

Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan’ın 16 Kasım’da tutuklanarak görevden alınması sonrası yerine kayyım olarak atanan Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, tartışmalı kararlara imza atıyor. 

KADIN MERKEZİNDE ERKEK MÜDÜR!

Kadınlara sosyal, psikolojik, ekonomik destek sunan ve eğitim ile atölye çalışmaları yürüten ve kendine ait bütçesi olan Berfin Kadın Danışma Merkezi müdürlük statüsünden çıkarılıp müdürünün erkek olduğu Kültür Müdürlüğü’ne bağlı bir birim haline getirildi. Berfin Kadın Danışma Merkezi Müdürü Pervin Akyürek, kayyım atandıktan sonra ihraç edilmişti. Kültür Müdürlüğü’ne bağlanan merkezin adı da “Kadın Merkezi” olarak değiştirildi. 

Kayyım atanmasının ardından, belediye binasına girmek isteyen yurttaşlar x-ray cihazından geçtikten sonra üst aramasına tabi tutulurken, personelin çalıştığı birimlerden başkanlık katına ve diğer alt birimlere geçiş, kapılara beton duvarlar örülerek kapatılmış durumda.

KÜRTÇE TABELAYA TAHAMMÜLSÜZLÜK

Kayyımın engel olduğu projelerden biri de Pêşdibistana Zarokên Rojê (Güneşişn Çocukları Anaokulu) isimli 3 ayrı dilde eğitim vermesi amaçlanan kreş. Bakırhan döneminde Kürtçe, Türkçe ve Arapça eğitim vermesi ön görülen; öğrencileri, öğretmenleri ve derslikleri ile eğitim vermeye hazır hale getirilerek valilik onayına sunulan projeye yanıt geldi. Geçen günlerde Siirt Valiliği’ne bağlı Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nce “Türkçe ibareler kullanılacak” yanıtı verilmesi üzerine kayyım Taşkın’ın talimatıyla kreşin Kürtçe tabelası söküldü. Sökülen tabelanın yerine Türkçe tabelanın asılması zorunluluğu getirildi. 3 ayrı dilde eğitim vermeyi amaçlayan proje ise şimdilik askıya alınmış görünüyor.

Siirt Belediyesinin kayyım atanmadan önce kentin çeşitli ihtiyaçlarını giderecek projelerinden biri de Gökçebağ yolu üzerinde entegre tarzında donanımlı bir mezbahane yapılmasıydı. Kayyım atandıktan sonra askıya alınan projeye karşılık, Kurtalan yolu üzerinde bulunan kentteki tek mezbahane de kapatıldı. Sözleşmesi dolan işçilerle yeniden anlaşma yapılmaması ve yeni işçi atanmaması yüzünden mezbahanenin kapanması, halk sağlığını tehlikeye atıyor. Denetimin kalkmasıyla kaçak et satışının artacağından endişe ediliyor. (Siirt/DİHABER) 


 

ÖNCEKİ HABER

THY ve Halkbank da Varlık Fonu'na devrediliyor

SONRAKİ HABER

ABD: Rusya yaptırımları Ukrayna’daki duruma bağlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...