06 Şubat 2017 04:25

IŞİD'den ilahiyatçılara suikast tehdidi

IŞİD'in dergisinde Türkiye'deki din adamları ve ilahiyatçılara yönelik suikat çağrısı yapıldı.

Paylaş

IŞİD'in propaganda dergisi Rumiyah'ın yeni sayısında din adamları ve ilahiyatçılara yönelik suikat çağrısı yapıldı.

Derginin Türkçe versiyonunun kapağında 1 Ocak'ta IŞİD üyesi Abdülgadir Masharipov'un saldırı düzenlediği Reina'nın fotoğrafı yer alıyor.

'Türkiye'deki Belamların Çaresizliği' başlıklı makalede Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'le birlikte Cüppeli Ahmet adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden Prof. Caner Taslaman ve İhsan Eliaçık'ın da bulunduğu isimler tehdit ediliyor.

Makalenin başlığında yer verildiği gibi yazıda sık sık atıfta bulunan 'belam', İslami terminolojide, 'dini bilgisini iktidar lehine çarpıtan' olarak kullanılıyor.

Makalede kafir belam olarak tarif edilen isimler arasında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın babası ilahiyatçı Ali Rıza Demircan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi profesörü Hasan Onar ve Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi profesörü Hilmi Demir de bulunuyor.

'Şİİ CAMİLERİNDEN UZAK DURUN'

Yazıda Şii camilerinin hedefte olduğu da belirtilerek, "Yeryüzünün batısında ya da doğusunda İslam Devleti askerleri ‘cami' diye adlandırılsalar dahi Rafızileri, İsmailileri ve de daha başkalarını mabedlerinde hedef almaktan çekinmemektedirler. Oralardan, oralarda durmaktan ya da oralardan geçmekten durmak gerekir" dendi.

'ATATÜRK PUTLARINI KALDIRACAĞIZ'

Dergide, "İslam Devleti Allah'ın izniyle Şam'ın kuzeyinde elinden giden tüm bölgelere geri dönecek. Büyük orduları oradan yeni eyaletler yapmak, orada Allah'ın şeriatını uygulamak, Atatük putlarını, demokrasi, laiklik, sufizm, İhvan vesenlerini (suretsiz put) ortadan kaldırmak için Türkiye topraklarına girecek" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Varlık Fonu yönetiminde Yiğit Bulut da var

SONRAKİ HABER

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü 40 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...