06 Şubat 2017 00:17

Gazeteciler yarın adliye nöbetinde: Bir günde 22 duruşma var

Yarın Özgür Gündem gazetesinin yazar ve yöneticilerine açılan davalar görülecek. Gazetecilerin 22 duruşmada yargılanacağı adliye, nöbet yeri olacak.

Paylaş

Meltem AKYOL
İstanbul

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazar ve yöneticilerine açılan davalara devam ediliyor. Yarın görülecek 22 duruşmada gazetenin eski Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol ile eski Sorumlu Yazıişleri Müdürleri Reyhan Çapan ve İnan Kızılkaya yargılanacak. Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan Evrensel gazetesi yazarı İhsan Çaralan da yarın İstanbul Adliyesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Gazetecilere “terör örgütü propagandası”, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “TCK 301” (Türklüğü, Cumhuriyeti, Devletin kurum ve organlarını aşağılama) suçlamaları yöneltiliyor.

5 GAZETECİ, 22 DURUŞMA

Yarın tüm gün İstanbul Adliyesi’nde görülecek toplam 22 duruşmada gazetecilere yöneltilen suçlamalar ise, “terör örgütü propagandası”, “Cumhurbaşkanına hakaret”, TCK 301’den (Türklüğü, Cumhuriyeti, Devletin kurum ve organlarını aşağılama) oluşuyor.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmalarda gazeteciler, Özgür Gündem’de yayımlanan “Cizir’deki devlet vahşeti kayıt altında”, “Sur direnişi yayılıyor”, “Direniş yayılırsa AKP kaybeder” ve “Misilleme eylemleri sürüyor” başlıklı yazılar ve haberler nedeniyle “terör örgütü propagandası” yapmakla suçlanıyorlar.

ÇAPAN’IN 19, KESKİN’İN İSE 16 DURUŞMASI VAR

Gazetecilerin adliye mesaisi sabah saat 10.30’da başlayacak. Eren Keskin, Hüseyin Aykol, Reyhan Çapan, İnan Kızılkaya ve İhsan Çaralan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmalarda Erdoğan’a hakaretten ve 301’den yargılanacak.

Bu arada Keskin ve Çapan, yarın tüm günlerini adliyede geçirecek. Gün boyu devam edecek duruşmalarda rekor Reyhan Çapan’da. Çapan’ın tam 19 duruşması var. Çapan’ın hemen ardından Eren Keskin’in 16, İnan Kızılkaya’nın 4, Hüseyin Aykol’un ise 2 davası var.

İhsan Çaralan ise Özgür Gündem ile dayanışma kampanyasına katıldığı gün gazetede çıkan bazı haberler dolayısıyla Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla hakim karşısına çıkacak.

ÖNCEKİ HABER

SSCB’de posta hizmetlerinin tarihçesine kısa bir yolculuk

SONRAKİ HABER

The Beach Boys belgeseli yolda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...