05 Şubat 2017 16:24

Der Spiegel’in Trump kapağı tepki çekti

Der Spiegel’in Trump'ın Özgürlük Heykelinin kafasını keserken betimleyen kapağı, AP Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff’un tepkisini çekti.

Paylaş

Alman haber dergisi Der Spiegel’in ABD Başkanı Donald Trump’ı Özgürlük Heykeli’nin kafasını keserken betimleyen kapağı Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff’un tepkisini çekti. Liberal demokrat siyasetçi kapağı ‘zevksizlik’ olarak niteledi.

Dergi bu haftaki kapağında ABD’li sanatçı Edel Rodriguez’in bir çizimine yer verdi. Çizimde Trump demokrasiyi simgeleyen Özgürlük Heykeli’nin kafasını IŞİD üyelerini hatırlatır şekilde keserken görülüyor. Altta ise Trump’ın seçim sloganı olan ‘America First’ (Önce ABD) yazıyor. DPA’ya konuşan Der Spiegel’in baş editörü Klaus Brinkbaeumer “Kapağımızda ABD Başkanı 1886’dan beri ülkeye gelen göçmen ve mültecileri karşılayan demokrasi ve özgürlüğün sembolünün kafasını keserken görülüyor” dedi.

‘TAM TRUMP’IN İHTİYACI OLAN ŞEY’

Bild’e konuşan Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı  Alexander Graf Lambsdorff  ise kapağı ‘zevksizlik’ olarak niteledi. Lambsdorff  kapağın ‘terör kurbanlarının yaşamı ile çok çirkin şekilde oynadığını’ savundu. Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi de kapağa ilişkin yorumunda “Spiegel’in kapağı tam da Trump’ın ihtiyacı olan şey. Çarpıtılmış bir imaj. O bu çarpılımış imajı basına karşı kullanabilir” dedi.

Der Spiegel kasımda Trump’ın başkanlık seçimini kazanmasından sonra da Trump’ı Dünya’ya çarpmak üzere olan bir astreoid olarak kapakta betimlemişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

11 dağıtımcı gözaltında, aboneler ifadeye zorlanıyor

SONRAKİ HABER

'Meşruiyet zemini sağlanırsa halk sandıkta ders verecektir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...